Yıldırım’da 55 Bin Ton Asfalt Döküldü

Yıldırım Belediyesi, ilçedeki ‘ulaşılabilirlik’ hedefini sağlama yolunda toplam 55 bin tonluk asfaltlama işlemi gerçekleştirdi.

Yıldırım’da 55 Bin Ton Asfalt Döküldü

‘İdeal şehir Yeni Yıldırım’ı daha ulaşılabilir hale getirmek için çalışmalarına yön veren Yıldırım Belediyesi, mahallelerde yol yapım ve onarım faaliyetlerine devam ediyor. Ulaşılabilir şehir hedefine hızla yaklaştıklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Göreve geldiğimiz 30 Mart tarihinden bu yana Fen İşleri Müdürlüğümüz 27 mahallemizde 41 bin 103 ton kaplama asfalt yapmıştır. 36 mahallemizde ise 12 bin 900 ton yama asfalt çalışması, 28 mahallede ise 1892 ton robot yama çalışması tamamlanmıştır. Ayrıca ekiplerimiz, 20 bin 645 metrekare beton parke taşı ile döşeme kaplama yaparak, 13 bin 742 metrekarelik alana beton bordür döşemiştir. Yeni Yıldırım’da onarıma ihtiyacı olan yollar yenilenerek vatandaşlarımızın ilçemiz dahilinde ulaşım sorunlarını çözmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Edebali, Yıldırım Belediyesi asfalt üretim tesisinde 54 bin 700 ton üretim gerçekleştirdiğinin bilgisini vererek, “Asfalt üretim tesisimiz belediyemizin bütçesine de katkı sağlıyor. Halkımızdan gelen talepler doğrultusunda 3 ekip ile ilçemizin mahalle ve caddelerinde asfalt ihtiyaçları karşılanmaktadır” dedi.

Edebali, “İlçemizi daha modern bir noktaya taşımak için çalışmalarımız hızla sürdürülüyor. Hızla artan nüfus sebebiyle çarpık şehirleşen Yıldırım’ın daha yaşanabilir bir ilçe olması için birçok alanda yenileme faaliyetlerimiz sürecektir. Amacımız, ilçemizde yaşayan hemşehrilerimizin ulaşım konusunda problem yaşamalarını önlemektir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA