Kartepe’nin Akıllı Bisikletleri Geldi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanan akıllı bisiklet projesinin Kartepe ayağında, Köseköy yürüyüş yolu üzerinde kurulan istasyonun bisikletleri de hizmete girdi.

Kartepe’nin Akıllı Bisikletleri Geldi

Kartepe Belediyesi, ilçede artan nüfusla doğru orantılı gelişen trafik yoğunluğunu azaltmak ve insanların spora olan ilgisini artırmak için akıllı bisikletleri ilçe halkının hizmetine sundu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocaeli Bisikletli Ulaşım Sistemi (KOBİS) kapsamında uygulanan 'Akıllı Bisiklet Projesi'nde, Köseköy yürüyüş yolu üzerinde kurulan istasyonda 10 akıllı bisiklet yerini aldı.

Kartepeliler’e bisiklet alışkanlığı kazandırmak adına 5. sınıf öğrencilerine de bisiklet hediye edeceği müjdesini veren Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Göreve gelmemiz ardından verdiğimiz vaatlere yenilerini ekledik. Bunlardan biri de Akıllı Bisiklet uygulamasını Kartepelilerle buluşturmaktı. Yürüyüş yolu üzerine kurulan bisiklet yolu ile Kartepe’yi İzmit’e bağlamış olduk. Bu projenin daha geniş kitlelere ulaşması adına ilçemize yeni istasyonlar ekleyeceğiz ve 5. Sınıf öğrencilerimize vereceğimiz karne hediyesi olan bisikletlerle 7’den 77’ye herkesi pedal çevirmeye davet edeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA