İspark’tan Sürücülere 'Araçlarınız Çekilemez” Uyarısı

İstanbul genelinde günde 150 bin kişiye otopark hizmeti veren İSPARK’tan sürücülere uyarı geldi.

İspark’tan Sürücülere 'Araçlarınız Çekilemez” Uyarısı
İSPARK yetkilileri, hizmet verdikleri araçların sadece hayati durumlarda çekilmesine izin verildiğini söyledi.

Yaklaşık 3.5 milyon aracın bulunduğu İstanbul’da 300 bine yakın kamu ve özel sektöre ait otopark alanı bulunuyor. Sürücülerin kent genelinde otopark alanlarının dışında park yasağı olan yerlere araçlarını bırakmaları ödeyecekleri otopark ücretinin 10 katı araç çekme cezası ödemelerine sebep oluyor. İSPARK ise trafik akışını engel olan çift sıra park yapmanın önüne geçmek amacıyla yol üstü otoparklarıyla da hizmet veriyor.

İSPARK OTOPARK ALANLARINDAN ARAÇ ÇEKMEK YASAK
İstanbul genelinde günde 150 bin kişiye otopark hizmeti veren İSPARK, otoparklarına araçlarını bırakan sürücülerin araçlarını otopark alanlarından çekilmesi yasak olduğu konusunda vatandaşları uyardı. Vatandaşların aracını bırakırken otopark çizgilerine dikkat etmesi ve otopark fişini alması gerektiğini belirten İSPARK yetkilileri, otopark alanlarından araçların sadece hayati durumlarda çekilmesine izin verdiklerini söyledi.

Otopark alanları dışında trafik akışını engelleyen noktalara, yasak park alanlarına ve yaya yoluna bırakılan ve çift sıra park edilen araçların çekildiğini kaydeden yetkililer, hatalı ve yasak alanlara parklanmadan dolayı yılda yaklaşık 500 bin’e yakın aracın çekildiğini belirtti.

Kaynak: İHA