Toplu taşıma araçlarına takip sistemi

Mersin'de Özgecan Aslan'ın öldürülmesinin ardından kentteki toplu taşıma araçlarına kamera, alarm ve takip sistemi yerleştirecek.

Toplu taşıma araçlarına takip sistemi
Büyükşehir Belediye Başkanı Burhaneddin Kocamaz, Cumhuriyet Meydanı'nda, kamera, alarm ve araç takip sistemi ile donatılmış belediyeye ait otobüsün tanıtımında, uygulamaya, bünyelerindeki toplu taşıma araçlarından başlayacaklarını söyledi.
İlerleyen süreçte kent merkezi ve ilçelerdeki tüm toplu taşıma araçlarında bu sistemin uygulanacağını ifade eden Kocamaz, '3 ay içinde belediyemizin bütün araçlarına bu sistemi kurmak istiyoruz. Uygulama Türkiye'de bir ilk ve dünyaya örnek olacak' dedi.

KAMERA YETERLİ OLMUYOR

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın Tarsus'ta öldürülmesinin ardından halkın daha güvenli ulaşım yapabilmesi amacıyla harekete geçtiklerini anlatan Kocamaz, şunları kaydetti:

'Yeni aldığımız toplu taşıma araçlarına kamera koyduk. Yaşanan son menfur hadiseden sonra sadece kamera sisteminin bu tür olaylarda yeterli olmayacağını gördük. Bu tür olaylarda gençlerimizin, kadınlarımızın başına bir hadise gelmemesi düşüncesiyle sadece belediye otobüslerine değil, Mersin merkezde ve ilçelerden merkeze taşıma yapan bütün toplu taşıma araçlarına kamera sistemi, tehlike anında etrafa haber vermeyi sağlayan panik butonları koydurmak, kameraları canlı yayın sistemiyle bir merkezden takip etmek, kayıt altına almak için harekete geçtik.'Kocamaz, Özgecan Aslan'ın öldürülmesinin unutulmamasını, bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ederek, yakın zamanda hizmete girecek kontrol sistemli toplu taşıma araçlarının Mersin'e hayırlı olmasını diledi.