Saldırının nedeni DHKP-C'nin intikam yemini

İstanbul Gazi mahallesinde uyuşturucu çetesi ile DHKP-C arasındaki çatışmanın detayları ortaya çıktı.

Saldırının nedeni DHKP-C'nin intikam yemini
Saldırının nedeni DHKP-C'nin intikam yemini
Bir bankanın Şişli şubesinde staj yapan lise öğrencisi 18 yaşındaki Mehmet Emin Akgül, arkadaşı Mustafa Ürek ile birlikte 23 şubat pazartesi akşamı Gazi Mahallesi'nde evine yürürken çatışmanın ortasında kaldı. Akgül olay yerinde hayatını kaybetti, arkadaşı bacağından yaralandı. Çatışmanın taraflarından Murat Çelik de olay yerinde öldü.

İNTİKAM YEMİNİ


Emniyet kaynaklarına göre çatışmanın nedeni DHKP-C'nin bir üyesinin ölümüne yol açan uyuşturucu çetesinden intikam alma girişimi. Al Jazeera'nın haberine göre 5 kişi olduğu belirlenen yüzleri maskeli failler, olay yerinden ayrılırken, öldürülen arkadaşlarının ismiyle slogan atıp, intikam yemini etti.

OĞLUMU KATLETTİLER


Oğlunun cenazesinin kaldırıldığı Hediye Hatun Camii'nin karşısındaki kahvehanede taziyeleri kabul eden baba Cemil Akgül, Al Jazeera Türk'e “Oğlumu katlettiler. Ne istediler benim oğlumdan, onun ne günahı vardı” dedi. Kardeşinin suçsuz yere, hiç uğruna öldürüldüğünü belirten 29 yaşındaki hırdavatçı Yıldırım Akgül ise şunları söyledi:

“O akşam evdeydim, biz ona Muhammet deriz. Muhammet'i vurdular diye haber geldi, hemen sokağa fırladım. Yerde yatıyordu, yüzünde kan yoktu. Ellerimin arasına aldığımda durum anlaşıldı, sırtından vurmuşlar kardeşimi, tam kalbine isabet etmiş, diğer saçmalar da bacağına gelmiş. Hastaneye götürdüler ama olmadı. Daha 18'ine yeni girmiş pırıl pırıl bir çocuktu. Süt bebek daha evlenemeden gitti. Çam ağaçlarını çok severdi, şimdi çam ağaçlarının altında yatıyor, o bizim meleğimizdi. Meleğimizi öldürdüler.”

Kardeşi gibi arkadaşı Mustafa'nın da çatışmanın ortasında kaldığını belirten Akgül, “O çocuk da korkudan şaşkına dönmüş, konuşamıyor, perişan halde. Beklentimiz faillerin bir an önce adeletin karşısına çıkarılması” dedi.
Terörle Mücedele Şubesi, 1260 sokaktda bir duvarın dibinde kot pantolona sarılı 5 pompalı tüfek, 1 tabanca ve maskeler buldu. Polisin yürüttüğü soruşturma kapsamında henüz gözaltına alınan şüpheli yok.

NE OLMUŞTU?


İstanbul Sultangazi'de terör örgütü DHKP-C üyeleri, uyuşturucu sattığı gerekçesiyle aradıkları bir kişinin kardeşi ile beraberinde bulunan arkadaşına pompalı tüfekle ateş açtı. Gençlerden bir öldü diğeri ağır yaralandı. Saldırganların kaçarken açtıkları rasgele ateş evine gitmek isteyen liselinin de ölümüne neden oldu. Polis, kaçan terör örgütü üyelerini ararken dün aynı mahallede bir duvar dibinde 5 pompalı tüfek ile bir tabanca buldu.