Poşu taktıkları için tutuklanmadılar

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, bazı basın yayın organlarında yer alan ‘Poşu takan 3 genç tutuklandı’ başlıklı haberleri yalanladı.

Poşu taktıkları için tutuklanmadılar
Yapılan aramalarda söz konusu kişilerde molotof kokteyli ele geçirildiği belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, “3 Şubat 2015 tarihinde Sancaktepe ilçesinde meydana gelen ve bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan kamu binalarına ve araçlarına zarar verilmesi, halkın kullanmış olduğu cadde ve yollara barikat kurmak suretiyle Molotof kokteyli, havai fişek ve taş atılması olayları ile ilgili olarak kamuoyuna bilgi verilmesi ihtiyacı duyulmuştur” denildi.
“Sancaktepe’de 13 Şubat 2015 tarihinde saat 20.30 sıralarında başlayarak devam eden olaylarda 3 şüpheli şahıs olayların başlamasından itibaren göz teması kaybetmeksizin takip yapılarak ve kovalamaca neticesinde yakalanmışlardır” denilen açıklamada, 17 Şubat 2015 tarihinde Sancaktepe’de düzenlenen operasyonda yakalanan şahıslarla birlikte 2 parça tesirli el yapımı patlayıcı, 12 molotof kokteyli, örgütsel doküman, dijital malzeme ve olaylarda kullandıkları kıyafetler ele geçirildiği aktarıldı.

Poşu taktıkları için tutuklanmadılar

Açıklamada, “Yakalanan şahıslardan Ö.B. isimli kişinin yüzünün siyah beyaz renkli poşu ile tamamen kapalı olduğu, ayakkabısının üzerine çorap giydiği, normal kıyafetlerinin üzerine mavi renkli gömlek giydiği, O.Ç. isimli şahsın yüzünün tamamen poşu ile kapalı olduğu, pantolonunun üzerine siyah renkli eşofman giydiği, üzerinde sırt çantasının bulunduğu, elinde bulunan Molotof kokteylini ateşlemeye çalışarak koşarak yakalandığı” ifade edildi.

Poşu taktıkları için tutuklanmadılar

Açıklamanın devamında, “E.Ç. isimli şahsın yüzünün ise sadece gözlerinin bulunduğu alanda iki adet ve burnunun bulunduğu alanda bir adet delik olan siyah beyaz bez ile (kar maskesi şeklinde) tamamen kapalı olduğu, ayakkabısının üzerine çorap giydiği, pantolonunun üzerine siyah renkle eşofman giydiği, tespit edilmiştir’’ ifadelerine yer verildi.

Gözaltına alınan şüpheli şahısların sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandığı belirtildi.

Poşu taktıkları için tutuklanmadılar