'Yüz Kumbarası' Sergisi Ziyaretçilerini Bekliyor

Peugeot ile Engelsiz YaşŸam'ın desteğŸiyle gerçekleşŸtirilen "Yüz Kumbarası" Sergisi ziyaretçilerini bekliyor.

Peugeot'dan yapılan açıklamaya göre, fotoğŸrafçı Muammer Yanmaz önderliğŸinde bir araya gelen 40 Haramiler fotoğŸraf grubu üyesi 40 gönüllü fotoğŸrafçı "Yüz Kumbarası" projesine hayat verdi. Farklı görüşŸlerden, bakışŸlardan ve yaşŸam tarzlarından 40 farklı göz, ortak bir görsel anlatım dili kullanarak kumbarayı doldurdu.
Türkiye'nin toplumsal yaşŸamını etkileyen, her biri kendi alanına adını yazdıran bin 600 yüz, proje boyunca fotoğŸraflandı. Perde arkasında duran, her daim hayatın içinde olan, yüzleri çok iyi tanınan, adlarını bilip yüzleri görülmeyen pek çok isim "Yüz Kumbarası"nda bir araya geldi.
Yazarlar, karikatüristler, müzisyenler, işŸ dünyasının başŸarılı insanları, marka yaratanlar, tiyatrocular, sinemacılar, gazeteciler, bilim insanları, yönetmenler, sporcular, şŸairler ve ressamlar bu büyük albümde yerini aldı.
Projeden elde edilecek gelir, down sendromlu çocuklar için Dost YaşŸam Vakfı'na bağŸışŸlanacak. Fransız Kültür Merkezi'nde, 19 Mart tarihine kadar ziyaret edilecek sergide, "Yüz Kumbarası" fotoğŸrafçılarından biri olan down sendromlu Deniz ǖzkan'ın da fotoğŸrafları yer alıyor.
 
Kaynak: AA