Tuluyhan Uğurlu İle Gaün’de Çay Keyfi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Atatürk Kültür Merkezinde ÇAYKUR’un desteğiyle Piyanist Tuluyhan Uğurlu tarafından piyano resitali düzenlendi.

Tuluyhan Uğurlu İle Gaün’de Çay Keyfi

“Kampüste Çay Keyfi” adlı bestesiyle GAÜN’lü öğrencilerle buluşan Piyano Sanatçısı Uğurlu konserde “Güneş Ülke Anadolu” isimli eserinden bölümler seslendirdi. Bir çay tiryakisi olduğunu vurgulayan Uğurlu, çayın toplanma aşamasından, fabrikaya gelişi ve bize sunuluşuna kadar olan serüveni dünyada ve Türkiye’de anlatarak değişik bir konsept hazırladığını ifade etti.

“Çay muhabbettir” diyen Piyanist Uğurlu, “En çok muhabbete ihtiyacımız olduğu bir dönem. Birbirimizden haberdar olmaya, konuşmaya, hoşgörülü, saygılı bir çerçevede bu projeyi hoşgörü ortamına da bir katkı olarak düşünmek gerekiyor” diyerek, dinleyenlere slayt gösterisi eşliğinde keyifli bir konser sundu.

Konser sırasında zaman zaman katılımcılarla sohbet eden Uğurlu, Gaziantep’i çok kutsal ve farklı gördüğünü belirterek, “Son zamanlarda sınırın diğer tarafında yaşanan olaylardan sonra Antep’in misyonu zaten çok ağırdı artık küresel çapta çok büyük bir misyona sahip. Dolayısıyla böyle bir dönemde burada konser vermek benim için ayrı bir heyecan ve mutluluk. Bu sinerjiye benim de ucundan katılıyor olmam büyük bir mutluluk” diyerek, Gaziantep’ten her zaman sanatseverlerin olgun davranışlarını hatırlayarak ayrılıyorum.”
Gecenin sonunda Piyanist Tuluyhan Uğurlu’ya çiçek ve hediye takdim eden GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Tuluyhan Uğurlu’nun parmağının altındaki tuşlara can veren, ruh katan evrensel düzeyde de bir sanatçı olduğunu ifade etti.

Uğurlu’nun kendi değerleriyle barışık, tamamıyla Anadolu’yu öne çıkaran ve tarihin derinliklerinden getirdiği türlü türlü medeniyetleri mest eden ve onu notalara döken müthiş bir sanatçı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Coşkun, “Her dinleyişimde ruhum lime lime, beynimi kanar vaziyette o kanatlı ata bindirip kainatta yolculuğa çıkar gibi hissederim” dedi.

“Dünyada üzerine kar yağan tek çayın Türk çayı” olduğunu belirten ÇAYKUR Gaziantep Bayi Yöneticisi Atilla Zengin, özellikle Gaziantep, Urfa, Adıyaman gibi şehirlerde kaçak çay tüketimin oldukça fazla olduğunu ifade ederek, yerli çaya dikkat çekmek amacıyla bu tür sponsorlukların devam edeceğini söyledi.

Konsere, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Eski YÖK Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek, GAÜN Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Yaşar Gündoğdu, Genel Sekreter Ercan Eroğlu, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Kaynak: İHA