Tekmer İşbirliği Protokolü İmzalandı

Kırklareli'nde Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) işbirliği protokolü imzalandı.

Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Kırklareli Hizmet Merkezi Müdürü Tarık Altuntaş tarafından işbirliği protokolü imzalandı.
Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, TEKMER'in Kırklareli'ne hayırlı olması temennisinde bulundu.
TEKMER ile AR-GE ve inovasyon desteği verileceğini ifade eden Aykaç, destekler ile iş alanlarının artmasını da sağlayacaklarını belirtti.

Kırklareli'nin eğitimden, sağlığa, sanayiden tarıma kadar her alanda gelişerek büyüdüğünü anlatan Aykaç, "Kırklareli'nin gelişmesine TEKMER ile büyük katkı sağlayacağız. Uzun vadeli bir işin temelini atıyoruz. TEKNOPARK'a giden yolda bir başlangıç yaptık. TEKMER bünyesinde üniversitemizde oluşturacağımız ofisler ile iş dünyasının projelerini destekleyeceğiz. İş dünyasına ev sahipliği yapmış oluyoruz. Türkiye'nin her yöresinde bu merkeze ihtiyaç var" diye konuştu.

KOSGEB Müdürü Altuntaş da KOBİ ve girişimcilere 600 bin lira AR-GE ve inovasyon, 400 bin lira ise sıfır faizli geri ödemeli kredi desteği vereceklerini kaydetti.

Kaynak: AA