Peruklu dolandırıcı polisi kandıramadı

Adana'da telefonla aradığı kişilere kendisini polis olarak tanıtıp peruk takarak 6 kişinin 405 bin lira parasını dolandıran tarama engelli şahıs, son işinde suçüstü yakalandı.

Peruklu dolandırıcı polisi kandıramadı
Peruklu dolandırıcı polisi kandıramadı
Edinilen bilgiye göre, Çukurova ilçesinde son 20 günde telefonla aradığı kişilere kendisini polis olarak tanıtan şahıs, 6 kişinin 405 bin lira parasını dolandırdı. Şikayet üzerine olayla ilgili inceleme başlatan polis, kurbanlarını aynı yöntemle dolandıran kişinin hem tarama engelli hem de saçlı biri olduğunu öğrendi.

BİLGİSAYAR ORTAMINDA ZANLIYA SAÇ

Ancak polis yaptığı çalışma sonucunda dolandırıcının tarama engelli olduğunu ve peruk kullandığını, zanlının daha önceden dolandırıcılıktan kaydı olan Talha C. (23) olduğunu belirledi

Polis zanlının belirlenmesinin ardından bilgisayarda bir çalışma yaparak zanlıya saç ekledi. Zanlının bir saçlı bir de tarama engelli halini dolandırıcılık olaylarının mağdurlarına gösterdi. Mağdurlar, kendilerini dolandıran şahsın bilgisayardaki kişi olduğunu söylediler.

DOLANDIRIRKEN SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Polis zanlıyı bulmak için çalışma yapmaya başladı.

Bu sırada, zanlı Çukurova ilçesinde yine bir kişiyi telefonla arayıp kendisini polis olarak tanıtarak 'Kimlik bilgileriniz PKK'nın eline geçmiş. Onlara hesabınızdan para aktarılıyor, biz gizli bir operasyon yapıyoruz paralarınızı da koruma altına alacağız. Paranızı bankadan çekip verdiğim adrese getirin' dedi

Bunun üzerine vatandaş hemen bankaya gitti, yakınları da şüphelenip polisi aradı. Polis hemen bankaya gidip vatandaş ile görüşerek oyuna devam etmesini söyledi.

Peruklu dolandırıcı polisi kandıramadı

Vatandaş zanlının verdiği adrese gidip parayı bıraktı. Şahıs gelip parayı aldıktan sonra polis suçüstü yakaladı. Zanlı Talha C.'nin üzerinden Selman C. adına düzenlenmiş kimlik çıktı. Kendisinin Talha C. olmadığını ileri sürdü. Ancak polis, kafasındaki peruğu çıkartarak bilgisayardaki fotoğrafını gösterdi. Zanlı kendisine yardım eden Ferdi E. ile birlikte adliyeye sevk edildi.

Bu arada, Talha C.'nin hırsızlık suçundan Kozan Açık Cezaevi'nde yatarken kaçtığı ve 5 aydır arandığı öğrenildi. Ayrıca Talha C.'nın dolandırıcılık suçundan 2 yıl 11 ay hapis cezası aldığı da belirlendi.

Peruklu dolandırıcı polisi kandıramadı

Kaynak: İHA