Manisa'dan Kısa Kısa

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Muradiye Kampüsünden öğrenci taşıyan kooperatifler, taşıma ücretinde yüzde 25 indirim yaptı.

Muradiye Kampüsü'nden öğrenci taşıyan 4 ayrı taşıma kooperatifi, aldıkları ortak karar ile 2 lira olan taşıma ücretinde yüzde 25 indirim yaparak 1,5 liraya çekti.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz, ulaşımda dönüşüm projesinin Muradiye'de de ilk adımının atıldığını, kooperatiflerin tek çatı altında toplanacağını kaydederek, indirimin öğrencileri memnun ettiğini belirtti.

Araçlarda kentkart uygulamasının başlayacağı bilgisini veren Deniz, öğrencilerin artık şehir merkezinde olduğu gibi Muradiye Kampüsü'ne giderken kentkartla yolculuk yapabileceklerini ifade etti.


- Saruhanlı'da "atık pil" kampanyası
Saruhanlı Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ilçedeki okullarda, "Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası" başlattı.
Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, gazetecilere yaptığı açıklamada, kampanya kapsamında ilçedeki okullara atık pil toplama kutularının teslim edildiğini, öğrencilere de atık pilleri toplama alışkanlığını kazandırmayı ve bu pillerin ekonomiye kazandırılmasını hedeflediklerini bildirdi.
Kampanya süresince en çok atık pil toplayan ilk 5 okulun ödüllendirileceğini belirten Yaralı, "Kampanya Nisan ayı bitiminde tamamlanacak. Tüm öğrencilerimize sesleniyor ve kampanyaya destek olmaya çağırıyorum" diye konuştu.


- 26. Vergi Haftası
Soma Vergi Dairesi Müdürü Süleyman Atmaca, 26. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Soma Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.
Soma TSO Başkanı Hakan Işık, ziyarette ilçedeki kömür üretiminde geçen yıla oranla 6 milyon ton azalma olduğunu belirtti.

İlçenin geçen yıl büyük acı yaşadığını, bu şartlarda beyanname vermesi gerektiğini dile getiren Işık, "İşçiler zaten açıkta, maaş alamıyorlar, döngü kırıldı ve esnafı etkilemeye devam ediyor. İşten çıkarılan işçilerin 1 seneden beri çözülemeyen esnafa borçları var. İlçede bugün en önemli konu işçilerin yeniden işlerine başlayabilmesi, tazminatlarını alarak esnafa olan borçlarını ödeyebilmesi" dedi.

Süleyman Atmaca ise Soma'da çarkın kömür üzerine döndüğünü, toplumun her kesiminin sıkıntı yaşadığına dikkati çekerek "2014 vergileri 2015'te tahakkuk edecek. Esnaflar geri dönüşleri bu sene hissedilecek. Vergi Dairesi olarak bu olayla bağlantılı olan kişilerin tecil ise tecilini, taksit ise taksitlerini ertelemeye çalıştık" diye konuştu.


- CHP Milletvekili Ören'den Turgutlu'ya ziyaret
CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis toplantısına katılarak üyelerin sorunlarını yanıtladı.
Ören, TBBM'de yaşanan olayların sorulması üzerine, "Bu, 59 yaşına gelmiş, siyasette bu kadar tecrübeli olan Hasan Ören'in vereceği fotoğraf olmamalıydı" diyerek, bu konuda AK Partili vekillerin tutumunu eleştirdi.

Kaynak: AA