Hatsu Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU) olağanüstü genel kurulu Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş başkanlığında toplandı.

HATSU Genel Müdürü İsameddin Çeker, Meclis Salonu'nda gerçekleşen toplantıda suyun üretim maliyetiyle Hatay geneline yapılması gereken yatırımlar hakkında meclise bilgi verdi.
Genel kurulun su fiyatlarının yeniden ele alınması için bir komisyonun toplanmasına karar verildiği, alınan karar gereği HATSU başkanlığında kurulacak komisyona her parti grubundan bir üye seçilerek uzmanlardan da görüş alanıp su fiyatlarıyla ilgili raporu büyükşehire sunacağı kaydedildi.
Toplantıda, gündem maddeleri arasında yer alan tıkanan kanalizasyonlara müdahale edilirken vatandaştan alınan 86 liralık vidanjör kullanım bedelinin 30 liraya indirilmesi kararı verildi.

Açıklamada, HATSU'nun yeni araç satın almasını ön gören teklifler de genel kurul tarafından kabul edildiği, bununla 2 adet 12 tonluk kanal aracı, 4 adet 8 tonluk kanal aracı, 3 adet minibüs tipi kanal aracı, 2 adet 8 tonluk su tankeri, 8 adet 13 tonluk su tankeri, 14 adet 4x4 tipi pikap, 39 adet 4x2 tipi pikap, 1 adet çekici tır, 1 adet akaryakıt tankeriyle 10 damperli kamyonun HATSU bünyesine satın alınacağı bildirildi.

Öte yandan HATSU'ya 1 müfettiş yardımcısı kadrosuyla yeni kurulması ön görülen 7 şube müdürlüğü için verilen tekliflerinde genel kurulca kabul edildiği aktarıldı.
Su fiyatlarının yeniden görüşülmesi için kurulan ve meclis komisyonlarıyla koordineli şekilde çalışacak olan kurulun raporunu görüşerek karara bağlamak için HATSU Genel Kurulu'nun 12 Mart 2015 tarihinde yeniden toplanacağı belirtildi.
Kaynak: AA