Bursa'da Büyükşehirden Kadınlara Özel Yüzme Havuzu

Daha yaşanabilir, daha sağlıklı ve daha yeşil Bursa’ hedefiyle hizmetlerini aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi tarafından Hüdavendigar Kent Parkı’nda kadınlara özel olarak yaptırılan Mihraplı Yüzme Havuzu, törenle hizmete açıldı.

Bursa'da Büyükşehirden Kadınlara Özel Yüzme Havuzu

Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla sürdürülen çalışmaları kapsamında Odunluk Mihraplı bölgesindeki Hüdavendigar Kent Parkı’nda yeni bir tesis daha tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi’nin bir ilke imza atarak hayata geçirdiği Mihraplı Yüzme Havuzu, yalnızca kadınlar tarafından kullanılacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Odunluk Mahallesi Hüdavendigar Kent Parkı’ndaki ‘Mihraplı Yüzme Havuzu ve Etkinlik Merkezi’nin açılış töreninde, Büyükşehir Belediyesi olarak kentin her köşesine spor tesisleri kazandırıldığını söyledi.

KADINLARA ÖZEL
Kentin hızla kalkınıp geliştiğini anlatan Başkan Altepe, “Türkiye’de kentler büyük bir değişim içinde. Bursa da Türkiye’nin parlayan şehirlerinden… Bizler her alanda gerçekleştirdiğimiz hizmetlerimizi halkımızla buluşturmaya devam ediyoruz. Örnek tesislerimizi bir bir kente kazandırıyor, her yaştan insanı sporla buluşturmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Başkan Altepe, Bursa’nın spor kenti olması konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden itibaren Bursa’nın spor kenti özelliğini güçlendiren çalışmalara imza atıyoruz. Her yaştan vatandaşımızın rahatlıkla ulaşabileceği yakınlıkta tesisleri mahallelerimize kazandırıyoruz. Bursa’da yaşayan herkesin sağlıklı yaşam koşullarından yararlanabilmesini istiyoruz. Bugüne dek kente kazandırdığımız tesis sayısı 215’i buldu. Bursa olarak da sporcu sayımızı her branşta arttırarak İstanbul’daki sporcu sayısına ulaştık” dedi.

SPORA TAM DESTEK
Kentin değerinin halkın mutluluğu ve sağlığı ile ölçüldüğünü vurgulayan Başkan Altepe, “Sporun başkenti Bursa” hedefiyle çıktığımız yolda, sporun her branşında hizmet veren tesisleri bir bir halkımızın kullanımına açtık. Bursaspor başta olmak üzere amatör kulüplerimizin ve vatandaşlarımızın sağlıklı ortamlarda spor yapma imkanlarını genişlettik. Tesislerin yanı sıra tesislerdeki etkinliklerle vatandaşlarımızı spora teşvik ettik, ediyoruz. Bursa’da hanımlara özel bir yüzme havuzu yoktu ve bu önemli bir eksiklikti. Eşim Hüsniye Altepe’nin de yoğun desteğiyle, Bursa’nın en büyük kent parkı içinde yaptırılan bu tesisten sadece kadınlar ve sporcularımız faydalanacaklar” şeklinde konuştu.

Tesiste görev yapacak olan tüm ekibin de kadınlardan oluştuğunu ifade eden Başkan Altepe, yüzme havuzunun 5 kulvarlı yarı olimpik olup 12,5 x 25 metre ebatlarında olduğunu, havuzu destekleyen etkinlik binasının da 355 metrekare oturum alanlı olup binanın bodrum, zemin kat ve terastan oluştuğunu, binada soyunma birimleri, duş ve tuvaletler, antrenör ve yönetim odaları, mutfak ve çok amaçlı salonun bulunduğunu kaydetti.

Başkan Altepe, binanın çevresinde açık otopark düzenlemesi yapıldığını da sözlerine ekledi.

TÜRKİYE'DE BİR İLK
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da Bursa’ya yeni eserler kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi tebrik ettiği açıklamasında, “Bursa’ya kazandırdığımız tesislerle her yaştan insana ulaşıyoruz. Büyükşehir Belediyesi Türkiye’de ilk kez kadınlara özel bir yüzme havuzunu Bursa’ya kazandırdı” dedi.

Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın ile Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemal Vardar da Bursa’da vatandaşların spora teşviki konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin önemli çalışmalar yaptığını vurguladı. Kadının sosyal alanda da ön planda olmasının önemine dikkati çeken Aydın ile Vardar, Hüdavendigar Parkı’na kazandırılan tesisten dolayı da Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Dikkaldırım Mahalle Muhtarı Mustafa Özderya, Dikkaldırım, Odunluk ve Mihraplı bölgesinde gerçekleştirilen hizmetlerle Büyükşehir Belediyesi’nin bölgeye değer kattığını vurguladı.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar, Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık ve Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının da katıldığı açılış töreni, tüm katılımcıların açılış kurdelesini keserek, tesisi gezmeleriyle sona erdi. Namık Kemal halkoyunları ekibinin Kosova yöresi oyunlarıyla renklenen programa katılan vatandaşlar da bölgeye kazandırılan yüzme havuzunun kadınların hizmetinde olmasının önemine işaret ederek Başkan Altepe’ye teşekkür etti.
Kaynak: İHA