Başarı İçin Hedef Belirlenmeli

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Endüstri Mühendisliği Topluluğu tarafından düzenlenen “Toyota Felsefesi 5S Kaizen Eğitimi” isimli etkinlik SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Başarı İçin Hedef Belirlenmeli

SAÜ Endüstri Mühendisliği Topluluğu tarafından düzenlenen “Toyota Felsefesi 5S Kaizen Eğitimi” isimli etkinliğe Makine Yüksek Mühendisi Vedat Bozkan konuşmacı olarak katıldı.

Kaizen felsefesinin Japon kültürünün ürünü olduğunu ifade eden Bozkan, Japon kültürünün “Doğu’nun ahlakı, Batı’nın teknolojisi” düşüncesi ile ortaya çıktığını belirtti.

Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin yoğun katılımı ile gerçekleşen etkinlikte öğrencilere Toyota’nın başarı hikayesinin arkasında yatan dinamikleri anlatan Vedat Bozkan, bu felsefenin her şeyden önce Japon kültüründe var olan birlik, cömertlik, bilgelik, inanç ve sabır gibi kavramlara dayandığını vurguladı.

Başarılı olabilmek için mutlaka hedeflerin belirlenmesi gerektiğini hatırlatan Bozkan, Kaizen felsefesinin temel kavramının, ‘sürekli iyileştirme’ olduğunu ve bunun gerçekleşmesi için de çalışanların motivasyonunun artması gerektiğini söyledi.

Vedat Bozkan, işletme kültürünün oluşması ve takım ruhunun ortaya çıkarılmasının çok önemli olduğunu da sözlerine ekledi. Etkinlik sonrası, öğrencilere katılım sertifikası takdim edildi.
Kaynak: İHA