Antakya Belediyei Çalışmaları

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, temizlik çalışmaları kapsamında Habib-i Neccar, Ulu ve Affan camilerinde incelemelerde bulundu.

Antakya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Kimyeci, haftalık periyotlar halinde yürütülen ibadethane temizliği hizmetinin 9 eğitimli ekip tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.

Bahçe peyzaj ve temizlik konularına da hususi önem verilmesi noktasında ilgili daire müdürlerine talimatların verildiğini ifade eden Kimyeci, camilerin temizliğinin vatandaşın hijyenik ortamlarda ibadetlerini en güzel şekilde yapabilmeleri için önemli olduğunu bu konuda tüm ekiplerin gayret gösterdiğini kaydetti.

Kimyeci, daha sonra Narlıca Mahallesi'nde bulunan parkın revize çalışmalarını yerinde kontrol etti.
Konuyla ilgili yaptığı açıklamada bulunan Kimyeci, yaklaşık 15 dönümlük parkın uzun zamandan beri ihmal edildiğini, parkın revize edilmesiyle ilgili peyzaj mimarlarının hazırlamış olduğu projenin hayata geçirileceğini bildirdi.
Parkı, mahalle halkının çok amaçlı kullanabilecekleri bir yeşil alan olarak sunmak istediklerini ifade eden Kimyeci, şu ifadelere yer verdi:
"Burada günün her saatinde insanlarımızın aileleriyle gelip piknik yapabilecekleri, istirahat edebilecekleri bir düzenlemeyi hızlı bir şekilde gerçekleştireceğiz. Bu konuyla ilgili arkadaşlarımız önemli bir gayret içerisindeler. Burayı milletimizin rahatlıkla kullanabileceği bir mesire alanı olarak değerlendireceğiz."
Daha sonra yine Narlıca Mahallesi'nde bulunan Recep Tayyip Erdoğan Parkı'nda denetimlerde bulunan Kimyeci, söz konusu parkın adına yakışır hale getirileceğini aktardı.

- Antakya Belediyesi çorba evi hizmetleri -
Antakya Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşların her sabah sıcak çorba içmelerini sağlamak amacıyla Cebrail Mahallesi'nde bulunan eski Antakya evini restore ettirdi.
Kimyeci, çorba evindeki incelemelerin ardından, eksikliklerin giderilmesi konusunda ilgili daire müdürleriyle fikir alışverişinde bulunarak, ihtiyaç sahibi ailelere ve öğrencilere her sabah sıcak çorba ve ilerleyen dönemde sıcak yemek hizmeti verecek olan mekanın Antakyalılara hayırlı olmasını diledi.
Kaynak: AA