Söke’de Vergi Haftası Kutlamaları

Vergi Haftası kutlamaları çerçevesinde Söke Vergi Dairesi, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası ile Ticaret Borsası Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Söke’de Vergi Haftası Kutlamaları

Söke Vergi Dairesi Müdürü Süleyman Demir beraberinde Vergi Dairesi çalışanları ile SMMO Söke Temsilcisi Tahir Yabancı çelenk sunum töreni sonrasında Kaymakam Mehmet Demirezer’i makamında ziyaret ettiler.

Söke Vergi Dairesi Müdürü Süleyman Demir; mükelleflerin gönüllü vergi ödeme alışkanlıklarının artırılması için Vergi Haftası kutlamalarını her yıl olduğu gibi bu yılda çeşitli etkinliklerle kutlanacağını söyledi.

Bu yılki etkinliklere geleceğin teminatı çocukları dahil ettiklerini belirten Süleyman Demir; İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer’e kendilerine gösterdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.

Vergilerin toplanmasında kendilerinin büyük katkılarının olduğuna inandığını belirten SMMO Söke Temsilcisi Tahir Yabancı; vergide eşitlik ve adaletin sağlanması gerektiğini dile getirdi. Memur ve işçilerin aylıklarından düzenli olarak kesilen vergiler varken, ülkede maalesef kayıt dışı ekonominin olduğunu veya büyük işletmelerin vergi vermemek için çaba sarf ettiğini belirten Tahir Yabancı; “Vergide adalet ve eşitlik sağlanmalı” dedi.

“VERGİLERLE HİZMET GENİŞLER”
Vergi Haftası nedeniyle gerçekleşen ziyarette Kaymakam Mehmet Demirezer; “Vergi devletin gelir kaynağı. Vergi gelirleri dolayısıyla devletin gelirleri artarsa, verilen hizmetler de genişleyecektir. Bu nedenle mükellefler vergi ödemelerine hassasiyet göstermelidir. Elbette adil bir vergi yönetimi, tahsili gerekiyor. Yani çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi şeklinde bir düzenleme mutlaka sağlanmalı. Devletimiz bunu sağladığı takdirde başarılı olacaktır. Vergi Daire Başkanlıkları ve vergi dairesi müdürlüklerimizin amacı da zaten bu” dedi.

Kaynak: İHA