Müge Anlı ile Tatlı Sert - Nuran Dutlu cinayetiyle ilgili 5 kişi gözaltında

Korkunç bir cinayete kurban giden 21 yaşındaki Nuran Dutlu ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Müge Anlı ile Tatlı Sert - Nuran Dutlu cinayetiyle ilgili 5 kişi gözaltında
Vahşice dövülüp öldürüldükten sonra elleri kesilerek İzmit-Kandıra yolu Çayırköy mevkiindeki bir tarlaya atılan 21 yaşındaki Nuran Dutlu'nun cesedi 22 Ocak'ta bulunmuştu. Korkunç cinayetle ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Müge Anlı bugünkü programında kimliği şeytan dövmesinden saptanan Nuran Dutlu cinayetiyle ilgili bu sabah 5 kişinin gözaltına alındığını söyledi. Anlı şunları söyledi:

'Kocaeli'nde Nuran Dutlu cinayetiyle ilgili çok hareketli dakikalar yaşanıyor. Bu sabah saatlerinde 5 kişi gözaltına alınarak Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildiler.

Bunlar kim? Cuma günü konuşmuştuk. Nuran'ı Bursa'dan Kocaeli'ne taşımak için bir araç lazımdı. Kimin aracıydı, şoförü kimdi, kimler aracı oldular? Bu 5 kişi bununla ilgili gözaltına alındı. İlk gelen bilgiler bu yönde. Muhammed Yıldız ve Sertaç Özer ise aranmaya devam ediyor. Bunlar da yer yarıldı yerin dibine girdiler. Ama yıllardır kaçmaya alışkınlar. Haydi Muhammed kaçıyor, Sertaç nasıl onunla beraber kaçıyor? Benim buna aklım sırrım ermiyor.' BEYAZ GAZETE

Müge Anlı ile Tatlı Sert - Nuran Dutlu cinayetiyle ilgili 5 kişi gözaltında

KORKUNÇ AYRINTILAR ORTAYA ÇIKMAYA BAŞLADI

22 Ocak tarihinde Kandıra yolu Çayırköy mevkiinde elleri kesik halde bir kadın cesedi bulunmuş ve yapılan araştırmalar sonucu cesedin Nuran Dutlu isimli 21 yaşındaki kadına ait olduğu tespit edilmişti. Daha sonra Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı İstihbarat ekipleri tarafından İzmir'de yapılan operasyonda Arif Çamur isimli katil zanlısı yakalanmış ve sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Çamur, cinayetin bir numaralı şüphelisi olarak aranan Muhammet Yıldız ile birlikte İzmir'deki bir ayakkabı mağazasında Nuran Dutlu'ya ait kredi kartını kullanırken güvenlik kameralarınca farkedilerek yakalanmıştı.

İlk zanlının yakalanmasından bir hafta sonra; Vedat A., Mehmet K., Murat A., Mustafa Barış Y., ve Serkan A. isimli 5 şüpheli, satın aldıkları eski bir otomobille Nuran Dutlu'ya ait cesedin Kocaeli'ye getirilmesi için Muhammet Yıldız ve kız arkadaşı Sertaç Özgür'e yardım ettikleri ve daha sonra cesedin yerini değiştirmeye çalıştıkları iddialarıyla Bursa'da gözaltına alındı. Jandarma ekiplerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Kocaeli Adliyesi'ne getirilen 5 zanlının sorguları devam ediyor.

Jandarma ekiplerinin zanlıları yakalamak için başlattığı inceleme sırasında, Nuran Dutlu'ya ait cep telefonunun sinyal kayıtları incelemeye alındı. Bu kayıtlardan yola çıkılarak, genç kızın cesedinin Bursa-Yalova-Eskihisar üzerinden Kocaeli'ye taşındığı öğrenildi. Bunun üzerine Jandarma ekipleri Eskihisar ve Topçular Vapur İskelelerinde bulunan güvenlik kameralarını inceleme altına aldı. Yapılan tarama sonucunda 16 BG 988 plakalı eski model bir arabaya yoğunlaşan ekipler, otomobili Muhammet Yıldız'ın sahte kimlik kullanarak Yaşar Düzlü ismiyle satın aldığını tespit etti. Jandarma ekipleri daha sonra söz konusu otomobilin satışının gerçekleştiği yeri tespit ederek bu mekandaki güvenlik kameralarını da inceleme altına aldı. Otomobilin satışının gerçekleştirildiği yerin güvenlik kameralarında katil zanlısı Muhammet Yıldız'ın yanında bulunan şahsa sürekli 'Vedat' diye seslendiği belirlendi. Bunun üzerine Jandarma ekipleri Bursa'da ikamet eden, belirli yaş aralığı ve doğulu şiveye sahip olan 'Vedat' isimli bütün şahısları araştırmaya başladı.