Makü'deki Rektörlük Seçimine Doğru

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erdal Kendüzler, rektörlüğe aday olduğunu açıkladı.

Kendüzler, Fen Edebiyat Fakültesinde düzenlediği basın toplantısında, MAKÜ'nün Türkiye'de 200 civarında kurumunun yer aldığı "yüksek öğretim ligi"nde oldukça yeni olduğunu söyledi.

Genç üniversitelerin yarışa sonradan dahil olmaktan kaynaklanan dezavantajları bulunsa da MAKÜ'nün bulunduğu bölgenin sosyo ekonomik gelişim seviyesi, yerel dinamiklerin desteği, idari personel ve uzman eğitim kadrosunun özverili gayretleriyle diğer yükseköğretim kurumları ile arasındaki açığı hızla kapattığını anlatan Kendüzler, "Mensubu olmaktan büyük onur duyduğum MAKÜ Rektörlüğüne daha büyük hizmetler yapabilmek ve üniversitemiz paydaşlarını bu amaçla organize edebilmek, genç, çalışkan, paylaşımcı, liyakate önem veren ve dinamik bir yönetim anlayışını oluşturabilmek için adayım" dedi.

Kendüzler, MAKÜ'nün hak ettiği akademik kaliteyi yakalaması, kurumsal kimliğinin güçlendirilmesi, ulusal ve uluslararası ölçekte saygınlığının artırılması, Burdur şehri ve yakın çevresi ile işbirliğinin en üst düzeye taşınabilmesi için çalışacağını kaydetti.

- "Burdur ile bütünleşen üniversite yapısını kurmaya çalışacağım"
Ar-Ge yapan ve bunları ürüne dönüştürebilen projelerin geliştirildiği bir araştırma ortamının yaratılması, akademik başarıları ön plana çıkaran ve destekleyen, aynı zamanda kamplaşmaya dayalı bölük pörçük bir yapı yerine mutlu ve huzurlu bir çalışma ortamının sağlanabilmesi için aday olduğunu dile getiren Kendüzler, şöyle konuştu:
"Evrensel değerleri benimseyen, ilkeleri olan ve bu ilkelerinden taviz vermeyen, insan hakları ve özgürlüklerini önemseyen, üst düzeyde eğitim verme çabası içinde olan ve bunun için teknoloji destekli eğitime önem veren, yerel kaynakları Ar-Ge temelli projeler yardımı ile geliştirerek toplumsal yarara dönüştüren, üniversite sanayi işbirliğini geliştiren, ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel eserleriyle tanınan, öğrenci odaklı çalışan ve Burdur ile bütünleşen bir üniversite yapısını kurmaya çalışacağım."
Kaynak: AA