Güzelyalı Artık Daha Güzel

İzmir’in en güzel parklarından biri olan Güzelyalı’daki Fuat Göztepe Parkı, Konak Belediyesi ekiplerince yeniden düzenlendi.

Güzelyalı Artık Daha Güzel
Vatandaşlardan gelen istek üzerine parktaki tuvaletler elden geçirilirken; budama, çiçek ekim ve fidan dikim çalışmalarıyla da yeşil doku zenginleştirildi.
İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta her gün binlerce kişiyi ağırlayan ve 7’den 70’e her yaştan vatandaşın buluşma adresi olan Fuat Göztepe Parkı yapılan çalışmalarla yepyeni bir yüze kavuştu. İzmirlilerin nefes alabilecekleri şehrin merkezindeki ender yeşil alanlardan biri olan Güzelyalı semtindeki parkta Konak Belediyesi ekipleri hummalı bir çalışma yürüttü. Belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler park içinde yer alan tuvaletleri vatandaşın kullanımına hazır hale getirirken, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince yürütülen peyzaj çalışmaları kapsamında ise budama, ekim ve dikim çalışmaları yapıldı.

25 FİDAN DİKİLDİ
Oyun alanları, amfitiyatrosu ve spor aletleriyle her yaştan İzmirliye hizmet veren parktaki tuvaletler yeni düzenlemeyle gerekli hijyen ve güvenlik konuşlarına uygun hale getirildi.

İki görevlinin vardiya sistemiyle gün boyu hazır bulunduğu tuvaletlerin yenileme çalışmaları kapsamında engelli vatandaşlar da unutulmadı. Erişilebilirliğin ön planda tutulduğu parkta engellilerin kullanımına uygun bir tuvalet de hizmete girdi. Kent merkezindeki ender yeşil alanlardan biri olan parkta mevcut yeşil doku korunurken, 25 adet yeni ağaç fidanı dikilerek yeşil alan zenginleştirildi. Bunun için İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi fidanlığından temin edilen fıstık çamı, gül ibrişim, güveyi feneri, lale ağacı, süs eriği, manolya, sığla, pembe akasya, erguvan ve çınar ağaçları kullanıldı. Vatandaşlar da dikime katılarak parkın güzelleşmesine ve yeşilin korunmasına katkıda bulundu.

HALKIN YÜZÜ GÜLDÜ
Güzelyalı Mahalle Muhtarı Nedim Altan özellikle tuvaletlerin yenilenmesinin vatandaşları memnun ettiğini söyledi.

İçi tamamen yenilenen tuvaletlerin bakımı için Konak Belediyesi’nce vardiya sistemine göre çalışan iki personelin görevlendirildiğini belirten Altan, halka ücretsiz hizmet veren tuvaletlerin özellikle ileri yaştaki vatandaşlar için büyük önem taşıdığını dile getirdi. Altan, “Parkımız hemen hemen Konak'ın en işlek ve her kesimden vatandaşın yararlandığı bir park konumunda. Özellikle yaz aylarında ve güzel havalarda parkımız akşamüstünden sonra doluyor. Çocuklarımız oyun bahçesinde oynuyor, belli bir yaşın üstündekiler havuz başında muhabbet ediyor. Güzelyalı’mız için, hava almak için çok güzel bir yer” dedi.

KENT İÇİ MESİRE ALANI
Bölgede yaşayan vatandaşlardan emekli Mehmet Çobanoğlu da parkta yapılan düzenlemelerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çobanoğlu, “Daha önce bu parkta oturulmuyordu ama şimdi park çok güzel oldu. Parkın bir sıkıntısı vardı; o da tuvalet. En sonunda açıldı ve çok mutluyuz. Burası bizim hem yaşam alanımız hem mesire alanımız. Bizim aşağı yukarı on iki ayımız burada geçiyor. Burası nefes aldığımız yer, Güzelyalı'nın ciğeri. Tuvalet açıldığı için yetkililere, ilgililere teşekkür ederiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA