Burdur'da Deprem Bilinci Artırılacak

Burdur İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Oral, Deprem Haftası sebebiyle düzenlenecek programları açıkladı.

Burdur'da Deprem Bilinci Artırılacak

Burdur İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Oral, yaptığı yazılı açıklamada birinci derece deprem bölgesi olarak kabul edilen Burdur'da, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilecek olan 1-7 Mart Deprem Haftası'nda deprem farkındalığını artırmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleneceğini bildirdi.
2 Mart 2015 tarihinde Yazıköy ve Yarıköy Köyü’nde Deprem Fayında Yürüyüş ve Farkındalık Etkinliği, 3 Mart 2015 SMehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Konferans Salonu’nda İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Osman Öncel’in konuşmacı olduğu 'Kent Odaklı Deprem Risk Yönetimi ve İlkeleri' konulu panel düzenleneceğini belirten Oral, kamu kurumlarında görev yapan sivil savunma ve eğitim uzmanları tarafından okullarda deprem konulu eğitimler ve tahliye tatbikatları yapılacağını kaydetti

Oral, 16-20 Şubat 2015 tarihlerinde ise Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğüne bağlı Alaca, Atlas, İnsuyu ve Serenler Çocuk Evi'nde eğitim ve tahliye tatbikatı gerçekleştireceklerini ifade etti.


Kaynak: İHA