Balıkesir'den Kısa Kısa

Manyas Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç, ilçede çiftçi sayısında azalma olduğunu bildirdi.

2011'de Manyas'ta çiftçi sayısının 2 bin 575 olduğunu ifade eden Danç, şunları kaydetti:
"2014 sonu rakamlarına göre bu sayı 2 bin 179'a düştü. 394 çiftçi mesleğini terk etti. İlçede bin 800 kişi, 50 dekar ve altında bir tarım arazisine sahip. Arazi az olunca kazanmak da zor oluyor. Bir de gençler artık kırsal mahallelerden iş istihdamı olan şehirlere göç ediyor. Bu da çiftçiliği olumsuz etkiliyor, gençlerin göçünü önlemek için çözüm üretilmek zorundayız. Aksi halde Manyas'ta çiftçi sayısı daha da azalacak."
-Bandırmalılar Çanakkale Şehitliği'ni ziyaret etti
Bandırma Belediyesi tarafından düzenlenen "Kültür Turları" kapsamında 45 kişilik gruplar halinde Çanakkale Şehitliği ziyaret edildi.
Belediye Başkanı Dursun Mirza, Çanakkale Zaferi'nin yaşandığı toprakların daha yakından tanınması amacıyla gerçekleştirilen turlar kapsamında ilk olarak Seyit Onbaşı'nın savaşın kaderini değiştirdiği Mecidiye Tabyası'nı ziyaret ettiklerini söyledi.

Mirza, Şehitlik Abidesi ve 57. Alay Şehitliği'ne gittiklerini dile getirerek, "Gezimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün askeri dehasıyla tarihin akışının değiştiği yer olan Conk Bayırı'nda son buldu. Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında, belediyemiz tarafından düzenlenen Kültür Turları yıl boyunca periyodik olarak devam edecek" dedi.

Kaynak: AA