'Yapamazsın' Dedikleri Mesleğin Erbabı Oldu

Eceabat ilçesinde, çocukluk hayali olan balıkçı teknesi imalatı için arkadaşŸlarının "yapamazsın" dediğŸi Orhan ǖzcan, bu meslekte aranan ustalar arasına girdi.

ǖzcan, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, mesleğŸinde 16. yılı doldurduğŸunu söyledi.

Küçük yaşŸlardan bu yana hayali olan balıkçı teknesi imalatı konusunda bir arkadaşŸının "sen bu işŸi yapamazsın" demesine aldırmadan mesleğŸinin erbapları arasında girdiğŸini belirten ǖzcan, "Artık bu işŸ ekmek kapım halini aldı" dedi.

Daha önce babası ile hızarcılık yaptığŸını anlatan ǖzcan, şŸimdiki uğŸraşŸının eski mesleğŸine yakın olduğŸunu ve büyük bir zevkle tekne imalatı, onarımı yaptığŸını bildirdi.
ǖzcan, 60 yıllık bir tekneyi çabasıyla yeni bir görünüm kazandırabildiğŸini ifade ederek, "Yeni bir teknenin imalatının yanı sıra denizde zarar gören, olumsuz hava koşŸulları nedeniyle yıprananları da eski haline kavuşŸturabiliyorum" diye konuşŸtu.
Yıllardır ağŸacın içinde büyüdüğŸünü, tekne yapımı için hiçbir ustaya danışŸmadığŸını, projeden yararlanmadan, kimseye sormadan öğŸrendiğŸini anlatan ǖzcan, bu zamana kadar yaklaşŸık 20 tekne imal ettiğŸini, onlarcasının da bakım ve onarımını yaptığŸını kaydetti.

 
Kaynak: AA