Özkan Açıklaması

AK Parti Manisa Milletvekili aday adayı Mehmet Ali Özkan Soma ilçesinde gerçekleştirilen ‘Soma’da çocuk olmak’ adlı projesinin sergisine katıldı.

Özkan Açıklaması
Özkan burada yaptığı açıklamada, “Yaşadığımız bu maden faciasında esnaflarımız çok büyük ekonomik sıkıntılara, hemşehrilerimiz çok büyük psikolojik sıkıntılara karşılaşmalarına rağmen tüm Türkiye Soma için tek yürek oldu” dedi.


Maden faciasının çocuklar üzerindeki etkilerinin giderilmesi amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Psikososyal Destek Merkezi, İstanbul'dan gelen amatör ve profesyonel fotoğrafçılarla, 'Soma'da Çocuk Olmak' adı altında proje gerçekleştirdi. Proje kapsamında fotoğrafçılık eğitimini alan madenci çocuklarının kendi objektiflerinden yansıyan birbirinden ilginç fotoğraflar Soma Kaymakamlığı Sosyal Hizmet Merkezi'nde sergilendi. Sergiye katılan AK Parti Manisa Milletvekili aday adayı Mehmet Ali Özkan Somalı çocuklarla yakından ilgilendi

Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs tarihinde meydana gelen maden faciasında 301 maden işçisinin şehit olduğunu belirten Özkan, “Yaşadığımız bu elim kaza sonucunda ilçemizde ekonomik, sosyolojik ve psikolojik olarak çok büyük bir çöküntü yaşandı. Maden faciasında kaybettiğimiz canlarımızın yakınları, anneleri, babaları, eşleri ve özellikle çocukları bu olaydan en fazla etkilenenler arasındaydı. Yaşadığımız bu maden faciasında esnaflarımız çok büyük ekonomik sıkıntılara, hemşehrilerimiz çok büyük psikolojik sıkıntılara karşılaşmalarına rağmen tüm Türkiye Soma için tek yürek oldu. Türkiye’nin hatta dünyanın dört bir yanında Soma’mıza yardımlar geldi. Bizleri bu kötü günde yalnız bırakmayan tüm STK’lara, iş adamlarına ve gönüllülere buradan tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Soma’nın sosyolojik yapısında yaşanan sıkıntıları da bir nebze çözmek için çeşitli projeler gerçekleştirildiğini kaydeden Özkan şunları söyledi:
“Soma’da çocuk olmak’ adlı projede bunlardan biridir. Bu projede sosyal hizmetler ile İstanbul da yaşayan gönüllü bir grubun ortaklaşa düzenlediği bir projedir. Bu gönüllü dostlarımız içinde şehit çocuklarında olduğu gibi tam 75 çocuğa 2 aylık bir sürede İstanbul’dan buraya gelerek onlara fotoğraf çekme eğitimi vermiş ve kendilerine verilen fotoğraf makineleri hediye etmiştir. Bugünde burada çocuklarımızın çektiği fotoğrafların ve en güzelleri seçilerek fotoğraf sergisi oluşturulmuştur. Bu işte emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bundan sonraki dönemde de inşallah Soma’nın tüm sıkıntılarını çözmek için büyük bir gayret içinde olacağız. Allah bir daha bize böyle acılar yaşatmasın.”
Kaynak: İHA