Ortak Akıl - Hüseyin Gülerce: Fuat Avni merkezi Pensilvanya'da olan bir heyettir

Ortak Akıl programının yorumcusu Hüseyin Gülerce, "Fuat Avni, merkezi Pensilvanya'da olan bir heyettir. Emre Uslu bu hareketin sadece bir parçasıdır" dedi.

Ortak Akıl - Hüseyin Gülerce: Fuat Avni merkezi Pensilvanya'da olan bir heyettir
Ortak Akıl - Hüseyin Gülerce: Fuat Avni merkezi Pensilvanya'da olan bir heyettir
Ortak Akıl programının yorumcusu Hüseyin Gülerce, 'Fuat Avni, merkezi Pensilvanya'da olan bir heyettir. Emre Uslu bu hareketin sadece bir parçasıdır' dedi. Gülerce, Zaman Yazarları için ise, 'Kendi yandaş kanallarına bile çıksalar, 3 dakika dahi konuşamazlar. Çünkü o yazıları kendileri yazmıyor' ifadesini kullandı.

Beyaz TV ekranlarında Türker Akıncı'nın moderatörlüğünü yaptığı Ortak Akıl programında Gazeteci-Yazar Hüseyin Gülerce yine çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Zaman Gazetesi'nin; Sözcü gazetesinden, Yurt gazetesinden daha fazla muhalefet yaptığını söyleyen Gülerce, 'O yazıları kendisinin yazmadığına inandığım o arkadaşı çok iyi tanıyorum. İsim vermeyeceğim ama o yazıları o yazmıyor. Eğer o yazıyorsa, bende Sayın Cumhurbaşkanı gibi diyorum ki; çık o zaman. Başka bir televizyon kanalına değil, Samanyolu televizyonuna çık. O yazdığın yazı konusunda bir konuş ve bütün Türkiye görsün o yazıları senin yazamayacağını' diye konuştu. Gülerce şöyle devam etti:

'Ama konuşamaz çünkü başkası yazıyor, onun ismini kullanıyorlar. Kendi yandaş kanallarına bile çıksalar, 3 dakika dahi konuşamazlar. Bu zihneyete karşı en kızdığım şey şu; niye kod adı kullanıyorsun? Çık metçe söyle, bu yazıyı ben yazıyorum de.'

'EMRE USLU BU HAREKETİN SADECE BİR PARÇASI'

Hüseyin Gülerce, Twitter fenomeni Fuat Avni'nin kim olduğunu yorumladı.

Emre Uslu'nun Fuat Avni olamayacağını ileri süren Gülerce, 'Emre Uslu, Fuat Avni'nin parmakları olabilir ama Fuat Avni bir şahıs değil. Fuat Avni merkezi Pensilvanya'da olan bir heyet' ifadelerini kullandı. Usta gazeteci şunları söyledi:

'Fuat Avni'nin attığı tweetlere bakınız; sadece emniyette, yargıda, medyada olacakları daha önceden yazmıyor. Neredeyse hükümetin bürokrasi zemininde, hukuk zemininde, adalete zemininde atacağı bütün adımları önceden biliyor. Bunları tek bir kişi bilebilir mi? Bilemez. Peki Türkiye'de şu anda bürokraside ve istihbaratta kimin ağırlığı var? Paralel yapının ağırlığı var. Paralel yapı hizmet değildir, paralel yapı hizmeti meşruiyetin dışına çıkaran yapıdır.' BEYAZ GAZETE