Başkan Türel K.o.z Filmi Galasında

17 Aralık sürecinin perde arkasını konu alan "Kod Adı K.

Başkan Türel K.o.z Filmi Galasında
O.Z" filminin Antalya galası yapıldı. Filmi oyuncular ile birlikte izleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, filmde anlatılan olaylara bizzat şahitlik ettiğini söyledi.


Başrollerinde Cem Kurtoğlu, Hazım Körmükçü, Tolga Karel, Hakan Ural, Turgay Tanülkü, Remzi Evren, İskender Bağcılar ve Yeşim Alıç'ın rol aldığı "Kod Adı K.O.Z” filminin Antalya galası yapıldı. Galaya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, filmin yapımcı ve oyunları ile çok sayıda davetli katıldı.

Türkiye’nin yakın tarihinde yaşanan olayları anlatan filmi, başrol oyuncuları ile birlikte izleyen Başkan Menderes Türel, son zamanda seyrettiği en güzel filmlerden bir tanesi olduğunu söyledi.

Filme konu olan olayların en yakın şahitlerinden biri olduğunu dile getiren Başkan Türel “Türk sinemasında ilk defa belki de bir siyasi gerilim filmine şahitlik ettik. O açıdan da sinema sanatı açısından önem taşıyor. Bir saniye bile sıkılmadan, her dakikası hareketli geçen bir film. Türkiye’nin bir döneminde yaşanmış, maalesef talihsiz olaylarla ilgili bir takım gerçeklere dayanan bir film. Yaşanan karakterler içindeki birçok olay benimde şahsen birebir bildiğim doğruluğunu teyyit ettiğim ve yaşadığım olaylar” şeklinde konuştu.

FİLMİN OYUNCULARINDAN TÜREL’E TEŞEKKÜR
Filmin oyuncuları da Menderes Türel’e sinemaya verdikleri destek için teşekkür etti. Oyunculardan Tolga Karel "Elimizden gelen cesaretle yüreğimizden gelen sevgiyle iyi bir film yaptığımızı düşünüyoruz. Başkanım bizi ağırladığınız çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Bir diğer başrol oyuncusu Hazım Körmükçü ise "İlklerden biriyiz bir sanatçının da görevi zaten söylenmeyeni söylemek yapılmayanı yapmaktır. Bu mutluluğu bize bahşettiği için yapımcıma, bizi burada ağırladığınız için kamera arkasında ki bütün arkadaşlarım adına şahsım adına teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de bir ilki yaptıklarını söyleyen filmin yapımcısı Uğur Yalçınkaya ise “Türkiye’de sanatın her türlüsü olsun her düşünceye sahip bir Türkiye’de filmlerle bir şeyler anlatmaya çalışsın. Benim bir yapımcı olarak tek istediğim önyargıyla insanlar hiç bir şeye yaklaşmasın bunlar birer sinema filmi gibi gözükse de çok şey anlatıyor. İnşallah bizde yaptığımız bu projeyle bir şeyler anlatmışızdır. Tarihe bir nokta da olsa iz düşmüşüzdür. Başkanım bizi gerçekten gururlandırdın şeref verdin. Kendisine gerçekten çok teşekkür ediyoruz”
Kaynak: İHA