Başçavuş Halit Avcı şehit oldu

Şah Fırat operasyonunda intikal sırasında kaza sonucu şehit olan Muharebe Astsubay Başçavuş Halit Avcı'nın baba ocağında yas var.

Başçavuş Halit Avcı şehit oldu
Şah Fırat operasyonunda intikal sırasında kaza sonucu şehit olan Muharebe Astsubay Başçavuş Halit Avcı'nın baba ocağında yas var. Şehidin eşinin hamile olduğu öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan şehit ailesini aradı. Avcı'nın Trabzon Maçka nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

Şah Fırat Operasyonu sırasında kaza sonucunda hayatını kaybeden Şehit Başçavuş Halit Avcı'nın cenazesi otopsi için Şanlıurfa'ya getirildi. Askerler tarafından cenaze aracından indirilen tabut, otopsi salonuna alındı. Cenazenin, otopsinin ardından Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüleceği öğrenildi.

ERDOĞAN'DAN TELEFON


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şah Fırat operasyonu sırasında kaza sonucunda hayatını kaybeden Şehit Başçavuş Halit Avcı'nın ailesini telefonla arayarak taziyelerini iletti.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehidin babası Mustafa Avcı'yla görüştü. Halit Avcı'nın hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit babasıyla yaptığı telefon görüşmesinde, merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına ise sabır ve metanet dileğinde bulundu. Baba Mustafa Avcı'nın, bu kederli günlerinde aileyi bizzat arayarak acılarını paylaşmasından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ettiği belirtildi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Şah Fırat Operasyonu'nda geçirdiği kaza sonucu şehit olan Başçavuş Halit Avcı'nın ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi. Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde, "Şehidimiz" başlığı altında duyuru yer aldı.

"Başımız sağolsun, Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın" ifadelerinin de yer aldığı duyuruda, Genelkurmay Başkanı Özel'in mesajı şöyle: "Silah arkadaşımız, 21 Şubat 2015'te şehit olmuştur. Kahraman personelimize, şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim."

EŞİ HAMİLE

Kaza neticesinde hayatını kaybeden Şehit Başçavuş Avcı'nın geride kalan eşinin hamile olduğu da öğrenildi. Şehit astsubay Halit Avcı'nın memleketinin ise Trabzon Maçka olduğu öğrenildi.