Bakırköy'deki Cinayet

Bakırköy'de bıçaklanarak öldürülen 17 yaşındaki Ömer Fatih Öztürkler'in ailesi ve yakınları, olaydan sonra kaçan şüphelinin yakalanmamasına tepki gösterdi.

Ataköy 5. kısımda, 8 Şubat'ta tartıştığı kişilerce bıçaklanarak öldürülen Ömer Fatih Öztürkler'in ailesi ve yakınları, olayın meydana geldiği yerde toplandı.
Öztürkler'in fotoğrafları ile "Adalet istiyoruz", "Sana bunu yapanlardan hesap soracağız" yazılı dövizleri taşıyan gruptakiler, Ataköy Konakları'na kadar yürüdü.
Şüphelinin bu sitede yaşadığını iddia eden gruptakilerin, bu alana girişine izin verilmedi. Burada basın açıklaması yapan Ömer Fatih Öztürkler'in babası Harun Öztürkler, oğlunun kimseye zarar vermediğini, olaya anlam veremediğini belirtti.

Anne Semra Öztürkler de oğlunu büyük zorluklarla büyüttüğünü ifade ederek, "Katiller cezasız kalamaz" dedi.

Olayla ilgili Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan yardım talep ettiklerini bildiren Öztürkler, şüphelinin henüz yakalanamadığını, bu konuda devlet büyüklerinden yardım istediklerini aktardı.
Gruptakiler, konuşmanın ardından sitenin önünden geçen caddede oturma eylemi yaparak yolu trafiğe kapattı. Bunun üzerine sürücüler ile gruptakiler zaman zaman tartıştı.
Oturma eyleminin ardından cinayetin işlendiği Ataköy 5. Kısım Çarşısı'na gelerek, buraya karanfil bırakan gruptakiler, daha sonra dağıldı.
Ataköy'de 8 Şubat'ta tartıştığı kişilerce bıçaklanan Erkan Avcı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi Ömer Fatih Öztürkler, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.
Olayın ardından yakalanan şüphelilerden biri tutuklanmış, bir şüphelinin yakalanması için de çalışma başlatılmıştı.
Kaynak: AA