Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sarıkoca'dan Şarköy'e Ziyaret

Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Şarköy'ü ziyaret etti.

Şarköy'ün Çınarlı, Kirazlı, Güzelköy ve Gaziköy mahallelerinde muhtarlarla bir araya gelen Sarıkoca, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Aladdin Zeybek, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ömer Eren, Şarköy Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Tahir Özger, Ziraat Mühendisleri Şenol Yıldız, Işıl Ekici ile Tarımsal Kalkınma Kooperatifi başkanları ve vatandaşların sorun ve isteklerini dinledi.
Sarıkoca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ziyaret amaçlarının mahalleleri tanımak, tarımsal faaliyetler hakkında bilgi almak olduğunu belirterek, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın destek vermediği ürün çeşidi kalmadı. Bakanlık olarak verilen destekler Avrupa ülkelerinin üzerinde. Yeni açıklanan destek paketleri ile üreticimizi daha da rahatlatacağız" dedi.

Şarköy'de üreticilerin sorunlarını çözmek için çalıştıklarını anlatan Sarıkoca, şöyle konuştu:
"Şarköy'de genellikle zeytin, üzüm ve kiraz üretimi var. Mahallelerimizden gelen taleplerde bu ürünlerin yanı sıra meyvecilik yapmak istiyorlar. Asmalı sistem üzüm, sulamalı tarım isteniyor. Tarımda çalışan kesim dezavantajlı kesimdir. Çalışması gerekiyor. En ufak bir hata çiftçinin bir yılını götürür. Bunun için mahallelerimize kooperatifleşme eğitimi vereceğiz. Çiftçimizi örgütleyeceğiz. Birliktelik sağlayacağız. Bir de Tarım Bakanlığı olarak iyi tarım uygulamalarına önem veriyoruz. Dünya artık ilaçsız, katkısız, natürel besin maddeleri istiyor. Bu şekilde üretilen ürünlerin değeri daha fazladır. Üretici böylelikle daha fazla para kazanacaktır."
Sarıkoca, Çınarlı, Kirazlı, Güzelköy ve Gaziköy'de vatandaşlarla yaptığı görüşmede çiftçi ve üretici tarafından istenilen tüm eğitimlerin kendi bünyelerinde çalışan ziraat mühendisleri tarafından verileceğini ifade ederek, "Ne eksiğiniz varsa bizim tarafımızdan karşılanacak. Bilgi, eğitim, pratik ve teorik olarak ne isterseniz bizler vereceğiz. Sizler hangi gün ve saat isterseniz, ilçe müdürlerimiz personel görevlendirecektir. Görevimiz sizlerin cebine daha fazla para girmesini sağlamaktır" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA