'Romeo ve Juliet'E Yoğun İlgi

Shakespeare'in ünlü eseri "Romeo ve Juliet"'in Zorlu Center PSM'deki ön gösterimi, sanatseverlerin beğenisini topladı.

İstanbul'da 1 Mart'a kadar sahnelenecek gösteriyi eşi Neslişah Alkoçlar ile izlemeye gelen oyuncu Engin Altan Düzyatan, böyle büyük organizasyonları Türkiye'de görmenin çok güzel olduğunu belirterek, "Açıkçası böyle büyük müzikallerde insanın aklına yurt dışı geliyor ama artık burada da izliyor olmamız, böyle bir salonumuzun olması ve buraya böyle organizasyonların gelmesi çok güzel bir şey. Çok keyif alarak izliyorum, çok enerjik bir oyun" diye konuştu.

Neredeyse tüm koltukların dolu olduğu gösteride, 45 oyuncu ile toplam 100 kişilik ekip görev yaptı.
Bugüne kadar sayısız kez bale, film, müzikal ve opera olarak sahnelenen eser, 3 boyutlu dijital sahne tasarımıyla ve orijinal dilinde sahnelendi. İlgi toplayan gösteride, 23 sahne değişimi ile 400'ün üzerinde kostüm değişimi yapıldı.
Oyun için 13 tır dolusu dekor, kostüm ve teknik donanım İstanbul'a getirildi.

Müziği, sözleri ve oyuncularıyla "güzelliğe ve farklılığa adanmış bir ilahi" olarak değerlendirilen "Romeo e Giulietta, Ama e cambia il mondo", İtalya'da 8 ayda 400 bini aşkın kişi tarafından izlendi.
İtalyan David Zard'ın yapımcılığında sanatseverlerle buluşan gösterinin ilk bölümünde yaşanan teknik aksaklık sonucu, oyunun Türkçe çevirisi alt ve üst yazıda yayınlanamadı.
Gösteri, IEG Live ve Luce StageArt tarafından Toshiba ana sponsorluğunda gerçekleştirildi.

Kaynak: AA