Fırat Çakıroğlu son yolculuğuna uğurlandı

İzmir’deki Ege Üniversitesi Kampüsü'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu, Bornova ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.Çakıroğlu'nun ölümü nedeniyle Ege Üniversitesi'nde eğitim ve öğretime 3 gün ara verildi.

Fırat Çakıroğlu son yolculuğuna uğurlandı
Fırat Çakıroğlu son yolculuğuna uğurlandı
İzmir Ege Üniversitesi Kampüsü'nde, dün saat 17.00 sıralarında, karşıt görüşlü iki grup arasında çıkan kavgada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi Teşkilat Başkanı Fırat Yılmaz Çakıroğlu (22) için İzmir'in Bayraklı ilçesindeki Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Düzenlenen törene, anne Özlem Çakıroğlu, baba Fuat Mahir Çakıroğlu, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıkulu, CHP İzmir Milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Aytun Çıray, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ailenin akrabası olan AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, siyasi partilerin yetkilileri ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Cenazede, Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun annesi Özlem Çakıroğlu ve babası Fuat Mahir Çakıroğlu'nun güçlükle ayakta durduğu gözlendi.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun Türk Bayrağına sarılı cenazesi, ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Bornova Pınarbaşı Mezarlığı'na defnedildi.

Öte yandan hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ailenin tek çocuğu olduğu öğrenildi.

Fırat Çakıroğlu son yolculuğuna uğurlandı

EGE ÜNİVERSİTESİNDE ÖĞRENİME 3 GÜN ARA VERİLDİ
Olaylardan sonra toplanan Ege Üniversitesi Senotosu, eğitim ve öğretime 3 gün ara verdi. Üniversite sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: ''20.02.2015 tarihinde Üniversitemiz Merkez Kampüsünde yaşanan öğrenci olayları nedeniyle; Üniversitemiz Senatosu 21.02.2015 Cumartesi günü saat 14.00'te olağanüstü toplanarak; 23–25 Şubat 2015 tarihleri arasında Üniversitemizin tüm birimlerinde 3 gün süreyle eğitime ve öğretime ara verilmesine, oybirliğiyle karar vermiştir.''

Fırat Çakıroğlu son yolculuğuna uğurlandı

'BEN CHP'LİYİM OĞLUM MHP'Lİ SUÇ MU'
Çakıroğlu'nun cenazesinin Pınarbaşı Mezarlığı'na götürülmesinin ardından baba Fuat Mahir Çakıroğlu, DHA muhabirine konuştu.

Kedisinin CHP'li olduğunu söyleyen Fuat Mahir Çakıroğlu, “Ben CHP'liyim, yönetici değilim. Gider oyumu kullanırım. Ama oğlum MHP'li oldu. Suç mu öyle olması? Oğlum Türk olduğu için saldırıya uğradı. Oğlumun üç ayı vardı mezun olmasına. Ona izin vermediler. Hep başarılı öğrencileri seçiyorlar. Bu organize bir hareket. Bu olaylar bitecek mi? Bitmeyecek, yine devam edecek. Önlem alınsın. Benim başıma geldi. Ben acıyı yaşadım başkaları yaşamasın' dedi.

Fırat Çakıroğlu son yolculuğuna uğurlandı

Kaynak: İHA