Yılmaz: İsrail ile gelecek yüzyılı yeniden planlamamız kaçınılmazdır

"İsrail ile gelecek yüzyılı yeniden planlamamız kaçınılmazdır" diyen Muhafazakar Yükseliş Parti Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, "İsrail ilişkileri hızla yükseltilmezse Türkiye, Suriye'de hüsran yaşar" dedi.

Yılmaz: İsrail ile gelecek yüzyılı yeniden planlamamız kaçınılmazdır
'İsrail ile gelecek yüzyılı yeniden planlamamız kaçınılmazdır' diyen Muhafazakar Yükseliş Parti Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, 'İsrail ilişkileri hızla yükseltilmezse Türkiye, Suriye'de hüsran yaşar. Bağımsız Kürt devleti Kurulur ve Türkiye içerde büyük sıkıntıya düşer. Irak'ta bağımsız Kürt devleti kurulmasının önlenmesi için, içinde bulunduğumuz yüzyıl İsrail ile yeniden planlanmalıdır' dedi.

Muhafazakar Yükseliş Parti Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, 'Bölgemiz yanıyor. Irak kürtleri bağımsızlık peşinde. Suriye'de Irak kürtlerine katılmayı bekleyen bir Kürt cephesi hazır ve en tehlikeli olan da, Türkiye'de milletimiz uyutularak adeta narkoz verilmişçesine bir sürece sürükleniyor' diye konuştu.

Tehlike büyük

Türkiye'yi önce Suriye'de bir savaşın beklediğini iddia eden Yılmaz, 'Sonrasında Irak ve Suriye kürtlerinin ortak hareketine eklemlenmek istenen Türkiye'nin Güney Doğu meselesi var. Bu şartlar altında Türkiye'nin teslimiyetçi dış politikası ve en tehlikeli olan İsrail üzerinden yürütülen iç politika, Türkiye'nin bu süreçten ağır darbe almasının önünü açmaktadır. Türkiye sıfırdan bir politika üretmelidir' şeklinde konuştu.

Sayın Bahçeli Tarihi bir görevle sınav veriyor

'BDP oyları ile MHP oylarının eşitlik derecesinde birbirine yaklaşmış olması kabul edilemez' diyen Yılmaz şunları kaydetti:

'Bir taraftan hükümet dış politikasını değişmeli ve İsrail ile ilişkilerini düzeltmek, hatta daha da ileri bir adımla içinde bulunduğumuz yüzyılı şekillendirmelidir. Öte yandan iç politikada BDP oylarını artırırken MHP yerinde saymaktadır. Bu açıdan bakıldığında çok daha güçlü her kesimden oy alan bir MHP ihtiyacı gün geçtikçe artmaktadır.

Bahçeli sağ partileri toplamalıdır

Sayın Bahçeli duygusal değil millet menfaatini gözeterek hareket edip, özellikle sağ da bulunan seçime giren partileri toparlamalıdır. Aksi durumda BDP barajı aşıp MHP sayısında bir vekil çıkartırsa bu millet bu siyasi hatayı affetmeyecektir.' BEYAZ GAZETE