Romeo ve Juliet Ekibi Provaları Tamamladı

Shakespeare'in ünlü eseri Romeo ve Juliet'i oynamak üzere İstanbul'a gelen İtalyan ekip, provalarını tamamladı.

IEG Live ve Luce StageArt'ın Türkiye'ye getirdiği oyunun ön gösterimi bu akşam yapılacak.
Zorlu Center PSM'de sanatseverlerle buluşacak gösteriye ilişkin AA muhabirine bilgi veren IEG Live Yönetici ortağı Selim Sefada, Shakespeare'in yıllar önce yazdığı eserin dünyanın en bilinen aşk hikayesi olduğunu söyledi.

Sefada, ünlü eserin, müzikal, opera, bale ve dansla birleştirilmiş bir versiyonunun sahneleneceğini kaydederek, "Opera, dans ve müziği seven herkesin kendinden bir parça bulabileceği bir proje bu. Romeo ve Juliet'i Türk halkının çok seveceğine inandığımız için getirdik" dedi.

İtalyan ekibin Toshiba ana sponsorluğunda 13 gösteri yapacağını kaydeden Sefada, "İtalya'da, 20 haftada 500 bin kişi tarafından izlenen gösteride, 23 sahne değişimi ve 400'ün üzerinde kostüm değişimi olacak. Gösteri için dekor, kostüm ve teknik ekipmanı taşıyan 13 tır ile tamamı İtalyanlardan oluşan 100 kişilik bir ekip geldi. Gösteride 45 sanatçı yer alacak" bilgisini verdi.
Gösterinin Juliet karakterini canlandıran Gulia Luzi de heyecan verici bu rolü canlandırmanın kendisi için bir onur olduğunu ifade ederek, şunları dile getirdi:
"Çocukluğumdan beri Juliet gibi bir rolü canlandırmayı hayal ediyordum. 21 yaşındayım ve bu benim oynadığım en önemli rol. Bundan daha iyisini hayal edemiyorum. Juliet hem çok güzel hem de çok önemli bir rol."
Gösteride Romeo karakterini oynayan 23 yaşındaki Davide Merlini ise Romeo'nun çok zor bir karakter olduğunu belirterek, gösteri boyunca birbirinden oldukça farklı duyguları izleyenlere sergileyen bir karakter olduğunu aktardı.
İtalyan David Zard'ın yapımcılığında yarın Zorlu Center PSM'de sanatseverlerle buluşacak gösterinin ön gösterimi bu akşam yapılacak.
Gösteri 1 Mart'a kadar izlenebilecek.
Kaynak: AA