O diziye dikkat

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan 'Erkan Tan'la Tartışalım' programında bu hafta şiddet konusunu ele aldı.

O diziye dikkat
O diziye dikkat
Erkan Tan'la Tartışalım programına bu hafta ünlü Psikolog Doktor Zafer Akıncı konuk oldu. 'Şiddet' konusunun masaya yatırıldığı programda Erkan Tan'ın 'İnsanlar bu vahşet noktalarına nasıl geliyor? Ne oluyor da bu duruma geliyorlar ?' sorusunu yanıtlayan Akıncı 'Birincisi televizyonlar. Çocukken şiddeti görmüş kişilerin, şiddet uygulama ihtimalleri çok yüksektir. Bunun nerden gördüğü önemli değil. Ailesi falan değil sadece televizyonlarda önemli. Şuan televizyonlarda ne var, futbol. Futbol sırasında bir şiddet çok göremiyoruz maç sırasında az da olsa oluyor. Şiddet ne zaman oluyor biliyor musun? Futboldan sonra yorum yapan adamlarda.' diye konuştu.

DOMATES KESMEKLE ADAM KESMEK...

Zafer Akıncı televizyondaki dizilerin insanları şiddette yönelttiğini belirtirken, özellikle de şiddet içerikli sahneleriyle ünlü 'Dexter' dizisine dikkat çekti.

Ünlü psikolog diziler hakkında şu şekilde konuştu;

'İş öğretiyor. Bir adamın aklına iş düşürme. televizyonlarda bir dizi var yabancı bir dizi 'Dexter' diye. Girip internetten baksınlar. Domatesi kesmekle adamı kesmeği aynı şekilde insanların beyninde kodluyorlar. Şiddet haklıyken ortaya çıkar. dizi filmlere bakın ne yapıyorlar dizi filmlerde bir adam bir adamı öldürürken 'Haksız mı ağabey ne yapsaydı. Kendini korudu. Öldürdü adamı, kesti adamı ne yapsın o da katil o yüzden kesti. Şiddete gerekçe bulursan yaparsın. '

BEYAZ GAZETE