Kuşadası Çevre Yolu İnşaatı Tamamlandı

Kuşadası’nda son bir yılın en önemli sorunlarının başında gelen çevre yolundaki köprülü kavşak ve düzenleme çalışmaları tamamlandı.

Kuşadası Çevre Yolu İnşaatı Tamamlandı
Çalışmaların tamamlanması ile inşaatı tamamlanan 3 köprülü kavşak ulaşıma açıldı.
Kuşadası’nda Söke-Selçuk karayolunun şehir merkezinden geçişini sağlayan karayolunda 2013 yılının Mart ayında başlayan Davutlar yol ayrımı köprülü kavşağı ile 2013 yılının Kasım ayı başında başlayan otogar ve Çamlık yolu köprülü kavşakları ve çevre yolu düzenleme çalışması şehrin en önemli arteri olması nedeniyle bir çok sıkıntıyı da beraberinde getirmişti. Kuşadası’nda trafik sıkışıklığına çözüm olması hedeflenen 3 köprülü kavşak ile çevre yolunun düzenleme çalışmaları tamamlanırken, köprülü kavşaklar ve Kuşadası’nı Söke ile Selçuk’a bağlayan karayolu da yeni düzenlemeyle birlikte hizmete girdi.

Çevre yolu düzenleme çalışması ile köprülü kavşakların ulaşıma açılmasının ardından Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Emniyet Müdürü Mustafa Topal ile birlikte ulaşıma açılan köprülük köprülü kavşaklar ve çevre yolu düzenleme çalışmalarında inceleme yaptı. Karayolları inşaat alanında Karayolları Üst Yapı Başmühendisi Nejdet Yüksel, Aydın Karayolları Şube Şefi Mustafa Karadağ, Trafik Güvenliği Başmühendisi A.Bülent Öncel, Karayolları Kontrol Şefi Ercüment Doğan, Yüklenici Firma Şantiye Şefi Müfit Caner, Yüklenici Firma Şantiye Şefi Fatma Canakçı’dan bilgi aldı. Karayolu yapımında emeği geçenleri teşekkür eden Kaymakam Aksoy, çevre yolunun ve köprülü kavşakların önemli bir trafik sorununa çözüm olacağını belirterek, hayırlı olması dileğinde bulundu.
Kaynak: İHA