Erzincan Çocuk Şube Müdürlüğü Faaliyet Tanıtımı

Erzincan’da "Güvende, Bilinçli Gençlik " projesi tanıtıldı.

Erzincan Çocuk Şube Müdürlüğü Faaliyet Tanıtımı

Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı SODES kapsamında Erzincan Valiliği Koordinasyonunda Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından, Erzincan Üniversitesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü paydaş ortaklığında hazırlanan "Güvende, Bilinçli Gençlik"projesi Erzincan Çocuk Şube Müdürlüğü binasında hizmeti girdi.

Hizmete giren Çocuk Kültür-Eğitim ve Eğlence Merkezine ziyaret ve incelemelerde bulunan Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan İl Emniyet Müdürü Doğan İnci ve Jandarma Albayı Sedat Uzuncezar merkezde bulunan çocuklarla yakından ilgilenip tenis oynayarak çocukların merkeze karşı olan nabızlarını ölçtü.

Konu ile ilgili Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu bilgilendirmelerde bulunuldu; “Hazırlanan bu proje ile Çocuk Şube Müdürlüğümüz içerisinde oluşturulacak Çocuk Kültür-Eğitim ve Eğlence Merkezi sayesinde ilimizde risk altında bulunan çocukların İnternet ve oyun ihtiyaçlarını daha güvenli bir ortamda karşılamalarını sağlayarak, Çocuk Şube Müdürlüğümüze mağdur, tanık, suça sürüklenen çocuk vb. şekilde gelen çocukların da işlemleri süresince bu merkezde zaman geçirmeleri ve bu sayede çocukların daha yakından tanınması planlanmakta, yine İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak okullardan Çocuk Şubeye getirilecek öğrencilere çocuk suçları ve suçlardan korunma yolları gibi konularda görsel ve işitsel bilgilendirilmeler yapılarak 1000 çocuğa ulaşılması hedeflenmektedir.

Proje kapsamında Çocuk Şube Müdürlüğünün içerisinde "Çocuk Kültür-Eğitim ve Eğlence Merkezi" oluşturularak 08/12/2014 tarihinde hizmete açılmıştır. Merkezin bünyesinde 5 adet internet bilgisayarı, 2 adet playsitation, 3 adet satranç, televizyon, projeksiyon cihazı, kütüphane mevcut olup, Merkez aynı zamanda zeka geliştirici, düşündürücü ve eğlendirici mangala, tabu gibi oyunlarla da zenginleştirilmiştir.

Proje dahilinde 20 çocuk hedef kitle olarak belirlenmiş ve proje ortağı Erzincan Üniversitesi öğretim görevlileri tarafından "Karakter ve Değerler Eğitimi" ile "Öfke Kontrolü ve İletişim" konularında seminer verilmiştir. Projenin ilerleyen tarihlerinde Erzincan Üniversitesi öğretim görevlileri tarafından rol-model, madde bağımlılığı vb. konularda seminerler verilecektir. Yine hedef kitle 20 çocuğun aileleri proje ortağı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden görevlendirilen uzmanla birlikte ziyaret edilmiştir. Ev ziyaretinde çocuk suçları, aile içi iletişim vb. konularında gerekli bilgilendirme yapılmış, aileye 100 TL değerinde erzak ürünleri dağıtılmıştır.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan işbirliği çerçevesinde Hocabey Toki Ortaokulu öğrencileri, Kültür-Eğitim ve Eğlence merkezine getirilerek Çocuk Şubenin Tanıtımı ve sigaranın zararları konularında seminer verilmiş, seminer sonunda çocuklara ikramlarda bulunulmuş ve çeşitli hediye verilmiştir.

Merkezimiz açıldıktan bu güne kadar 1261 çocuk tarafından kullanılmıştır. Merkezde oluşturulan kütüphane ve okuma köşesi ile çocuklarla zaman zaman kitap okuma etkinliği yapılarak çocukların kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasına ve zaman zaman düzenlenen sinema gösterimleri ile çocukların boş vakitlerini daha faydalı geçirmelerine çalışılmaktadır.

Yine proje kapsamında hedef kitle 20 çocuğun sosyalleşmesine katkıda bulunmak üzere 2 adet kahvaltı 1 adet yemek etkinliği yapılacak, Ayrıca aynı 20 çocuk ile birlikte Mayıs-Haziran aylarında İlimizin Kemaliye ilçesine gezi düzenlenecek ve İl dışı Karadeniz Bölgesine gidilerek bu bölgenin tarihi, kültürel ve doğal yerleri gezdirilmek suretiyle, sağlanacak polis-çocuk sosyal birlikteliği ile çocukların suçlardan uzak durmaları, topluma adapte olmaları, ortak kültür ve değerlere sahip çıkmaları amaçlanmaktadır.

16/04/2014 tarihinde Valilik ile imzalanan, sözleşme sonrası uygulanmaya başlanan projenin 98,370 TL bütçeli ve 15 ay süreli olduğu açıklandı.
Kaynak: İHA