Borçka Kaymakamı Öztürk, Ahşap Oyma Sanatı Ustasını Ziyaret Etti

Borçka Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, ahşap oyma sanatı ustası Osman Yıldız'ı ziyaret etti.


Borçka Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, unutulmaya yüz tutmuş ahşap oyma sanatı ustası Yıldız'ın çalışmalarını takdirle karşıladığını belirterek, Yıldız'a 16-19 Nisan'da İstanbul'da yapılacak Artvin Tanıtım Günleri'nde, ürünlerini sergileyebileceği yer vereceklerini söyledi.

Yıldız, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İlçemizi tanıtım amaçlı bölgeye has figürler üretmeye, unutulmaya yüz tutmuş ahşap oymacılığını yaşatmaya çalışıyorum" dedi.

Çocukluğunda hobi olarak başladığı ahşap oymacılığına son yıllarda ağırlık verdiğini, evimin hemen yanında bulunan atölyesinde kurumaya yüz tutmuş şimşir ağaçlarından hediyelik eşyalar yaptığını anlatan Yıldız, "İlçemize ve Karadeniz yöresine ait insan, hayvan, serender, köy evi, tekne, gemi, köprü ve en çok ilgi çeken ahşap kuzineli soba gibi figürlerin yanı sıra evde kullanılabilecek çatal, bıçak, tabak, kevgir, tarak, bardak, hamur teknesi, merdane gibi birçok ürün yapıyorum" diye konuştu.

Yıldız, ziyaret sonunda Kaymakam Öztürk'e, ahşaptan yapılmış tarihi köprü maketi hediye etti.
Ziyarette Kaymakam Öztürk'e ve eşi Şeyma Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Özder eşlik etti.
Kaynak: AA