Samdob'dan Şubat Ayı Programı

Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB), Şubat ayında 3 bale, 2 müzikal, 1 opera, 1 konser, 1 çocuk müzikali olmak üzere 8 gösteriyle sanatseverlerin karşısına çıkacak.

SAMDOB'dan yapılan açıklamada, ekimde prömiyeri gerçekleştirilen, besteci ve orkestra şefi Tolga Taviş'in ilk büyük opera eseri olan Hekimoğlu yarın sahneye konulacak.
Karadeniz'in ünlü halk kahramanı Hekimoğlu'na librettist Bertan Rona ile birlikte hayat veren Tolga Taviş'in Hekimoğlu operası, rejisör Figen Ayhan tarafından sahneye koyuluyor. Hekimoğlu operası Samsun Devlet Opera ve Balesi'nin dünya opera literatürüne kazandıracağı ilk eser olması nedeniyle de büyük önem taşıyor.
- Fındıkkıran balesi tekrar sahnede
SAMDOB'un, kapalı gişe oynayan "Fındıkkıran" isimli balesi Şubatta iki kez izleyiciyle buluşacak.
Orkestra şefliğini Kıvanç Tepe ve Bujor Hoinic'in yaptığı ve Mehmet Balkan'ın koreografisiyle sahnelenecek eserin müzik düzenlemesi Andrezej Barlog'a, dekor ve kostüm tasarımı Olaf Zombeck'e, ışık tasarımı Murat Yılmaz'a ait. Eseri Lale Balkan ve Junko Hikasa sahneye koyuyor.
- "Bach Alla Turca"
İki bölümden oluşan Bach Alla Turca'nın ise ilk bölümünde Johann Sebastian Bach'ın Klavsen Konçertosu, bir masanın etrafında iki kadın, iki erkek dansçı tarafından hayata geçirilen, Marco Cantalupo ile Katarzyna Gdaniec tarafından sahneye konulan çağdaş dans yorumu. İkinci bölümde ise Bach'ın müziğini piyano ve oryantal perküsyonlarla bir araya getiren Anjelika Akbar'ın yaptığı müzikal düzenlemelerden yola çıkan Mehmet Balkan'ın koreografisiyle Şubatta tekrar sahnelenecek.
- "Keşanlı Ali Destanı'nın Dünya prömiyeri
SAMDOB, Gülriz Sururi ve Engin Cezzar ile efsaneleşmiş, birçok tiyatro topluluğu tarafından defalarca sahnelenmiş Türk tiyatro tarihinin en önemli eserlerinden biri olan Keşanlı Ali Destanı'nın Samsun'da bambaşka bir ruha bürünmesi bekleniyor. Metni Haldun Taner'e, müzikleri Yalçın Tura'ya ait Keşanlı Ali Destanı'nın 14 Şubat'ta dünya prömiyeri Samsun'da sanatseverlere merhaba diyecek.
SAMDOB'un Çocuklar için Öylesine Bir Dinleti adlı temsili ise 23 Şubat'ta çocuklar ile buluşacak.
Ayrıca, SAMDOB, Türk Silahlı Kuvvetleri'n (TSK) Armoni Mızıka Konseri'ne de 5 Şubat'ta ev sahipliği yapacak.
Kaynak: AA