Hasta Oğlu İçin Süt Çağrısına Yurt Dışından Bile Yanıt Geldi

Keşan ilçesinde yaşayan Türkan Kürklüoğlu'nun, beyincik kanserine yakalanan 19 yaşındaki oğlu İsmet Polat Kaşıkçı için sosyal medyadan yaptığı "anne sütü" çağrısına yurt içinden ve yurt dışından yanıt geldi.

Hasta Oğlu İçin Süt Çağrısına Yurt Dışından Bile Yanıt Geldi
Hasta Oğlu İçin Süt Çağrısına Yurt Dışından Bile Yanıt Geldi
Anne Türkan Kürklüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun geçen yıl üniversite sınavına hazırlandığı sırada rahatsızlandığını söyledi.

Baş ağrısı çeken oğluna beyincik kanseri tanısı konulduğunu ve ameliyat edildiğini belirten Kürklüoğlu, şöyle konuştu:

'Tedavi sürecinde birinci kemoterapi kısmını atlattık, ikinciye devam ediyoruz. Oğlum hastanede kaldığı sürede kan değerleri 900'ü gösteriyordu ve kemoterapiye devam edemiyorduk. 15 gün kan değerlerini yükseltemedik. Böyle bir derde düşüldüğü zaman ve özellikle de anneyseniz evlanız için çırpınıyorsunuz. Ben çok araştırdım. Bu arada televizyonda bir profesörün konuşmasına denk geldim. Anne sütünün kan değerlerini yükselttiğini ve bağışıklığı kuvvetlendirdiğini söyledi. Bunun üzerine sosyal medya üzerinden anne sütü aradığıma dair mesaj gönderdim.'

- Yunanistan'dan süt geldi


Kürklüoğlu, sosyal medyadaki mesajının ardından çok güzel geri dönüşler aldığını söyledi.

Hem yurt içinden hem de yurt dışından arayanların oğlu için anne sütü göndermek istediğini aktaran Kürklüoğlu, 'Yunanistan'dan bir anne aradı. Bebeğini hiç emzirmemiş. Sütünü paketleyip buzla muhafaza ederek gönderdi. 4.30'da bana bu süt ulaştı. Hastanede bu sütü oğluma içirdim. Kan değerleri 4 bine yükseldi ve tedaviye devam edebildik' diye konuştu.

Kürklüoğlu, kanıtlanmamış olmasına rağmen anne sütünün faydasını gördüklerini vurguladı. Edirne'den arayan bir kadının da kendisine eşiyle süt gönderdiğini, yurt dışından arayanlar da olduğunu aktaran Kürklüoğlu, şöyle devam etti:

'ABD, Almanya ve Hollanda'dan bile arayanlar oldu ancak onların göndermek istediği sütü kabul edemeyeceğim. Hakikaten Allah razı olsun çok fazla süt geldi. Türkiye'nin her yerinden Adana, Antalya, Eskişehir, Konya, Kocaeli gibi birçok ilden süt yağdı. Hatta beni bir amca aradı, 'İki gelinim var, ikisi de yeni doğurdu. Gerekirse sağıp gönderelim' dedi. Bu sütlerin hepsini içirebilmem mümkün değil. Oğlumun en fazla bir aylık sütleri içmesi lazım. Şu an elimizdeki sütler kafi ama yarın öbür gün ihtiyacımız olursa tekrar duyuracağım. Çok duyarlı anneler var, annelere çok teşekkür ediyorum.'

Kürklüoğlu, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinde beyincik kanseri tedavisi gören oğlu için maddi yardım beklemediğini, tek dileğinin tıbbi yardım olduğunu vurguladı.

Oğlunun iyileştikten sonra, kazandığı Kocatepe Üniversitesi Bilgisayar Öğretmenliği Bölümünde okumak ve dünya turuna çıkmak istediğini dile getiren Kürklüoğlu, 'İnşallah ayağa kalkarsa okuluna devam edecek' diye konuştu.
Kaynak: AA