Canik Belediye Başkanı Genç, Baba Evini Dozerle Yıktı

Samsun'un Canik Belediye Başkanı Osman Genç, kentsel dönüşüm projesi kapsamında kalan babasına ait evi dozerle kendisi yıktı.

Canik ilçesinde başlatılan kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde yürütülen çalışmalara Belediye Başkanı Osman Genç, çocukluğunun geçtiği baba evini yıkarak öncülük etti.
Belediyeye ait dozerin operatörlüğünü kendisi yapan Başkan Genç, 2 katlı baba evini yarım saat içinde tamamen yıktı.
Burada basın mensuplarına açıklama yapan Genç, Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Kuzey Yıldızı Projesi'nin 3. etabını başlattıklarını söyledi.

Kentsel dönüşüme çocukluğunun geçtiği baba evini yıkarak başladıklarına işaret eden Genç, "Yaşanabilir şehirleri inşa edebilmek için kendi evimizi yıkarak öncülük ediyoruz. Projenin ilk etabının oluşmasında halkımızın önemli katkıları olmuştur. 1. etabı yüzde 87 kabulle gerçekleştirdik. 2. etabı da aynı şekilde tamamladık. Şimdi 3. etabımızı 87 dönümlük bu arazimizde başlatıyoruz. İnşallah burada yeni bir şehir inşa edeceğiz. Otoparkları, alışveriş merkezleri, sosyal donatıları, lüks konutları ile yeni bir şehir. Böylece Samsun'un şehircilikte marka olmasına önemli katkı sağlıyoruz" dedi.

Canik'te yerinde dönüşüm yaptıklarını dile getiren Genç, "Bu bakımdan Canik, Karadeniz'de tektir. TOKİ'nin tip projelerini değiştirerek yeni projeler hayata geçiren ilk belediyeyiz. Burada inşallah Emlak Konut'la ortaklaşa yeni bir yaşam alanı kuracağız ve şehrin elit tabakasının yaşayabileceği modern bir şehir inşa edeceğiz. Canik'in merkez olmasını pekiştireceğiz" diye konuştu.

Kaynak: AA