Yıldırım Ak Parti Milletvekili Aday Adaylığı Başvurusunda Bulundu

Kırıkkale’de, 7 Haziran 2015 genel seçimleri öncesinde İktisatçı, Bürokrat Emin Yıldırım, adaylık başvuru formunu Ak Parti İl Başkan yardımcısı Bahadır Kılıç’a teslim etti.

Yıldırım Ak Parti Milletvekili Aday Adaylığı Başvurusunda Bulundu

AK Parti Kırıkkale Milletvekili aday adaylığı başvuru sonrasında İl Başkanlığında gazetecilere yaptığı açıklamada üç ana hedefinin bulunduğunu belirten Emin Yıldırım, “Hakkın emrinde olacağım, halkın hizmetinde olacağım ve Türkiye’nin altını oymaya çalışan şer güçlerle elimden geldiğince mücadele edeceğim” dedi.

Yıldırım açıklamasını şöyle sürdürdü; “Ben Kırıkkaleliyim. Kırıkkale benim memleketim. Ben bu topraklarda yetiştim. Üniversite tahsilimden sonra memuriyete başladım. Devletin çeşitli kademelerinde görevlerde bulundum. İş müfettişliği görevinde, başbakanlık daire başkanlığı görevinde ve en son rahmetli Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Necati Çelik’in siyasi başdanışmanlığı görevinde bulundum. Bakanlık müşaviri olarak emekli olduktan sonra AK Parti Keçiören İlçe Teşkilatının kurucuları arasında yer aldım. Bilahare Keçiören ilçe başkanlığı görevini üstlendim. 2009 yerel seçimlerinde, Ankara İl Genel Meclisine seçilerek Keçiören’i temsil ettim. Kısmet bu güneymiş, bugün de AK Parti Kırıkkale Milletvekilliği aday adaylığı için müracaatta bulundum. İnşallah hayırlı olur diye düşünüyorum. Devleti tanıyorum, teşkilatçılığım var, inşallah kısmet olurda milletvekili adayı olursam meclisi düşünüyorum. Milletvekili seçilirsem üç tane hedefim var. Hakkın emrinde olacağım, halkın hizmetinde olacağım ve Türkiye’nin altını oymaya çalışan şer güçlerle elimden geldiğince mücadele edeceğim”
EMİN YILDIRIM KİMDİR
Emin Yıldırım 1949 yılında Kırıkkale’nin Sulakyurt İlçesi'ne bağlı Danacı Köyünde doğdu. İlkokulu Danacı Köyünde, orta, lise ve üniversite tahsilini Ankara’da tamamladı. Evli ve 2 çocuk babası olan Yıldırım ilk memuriyetine sağlık bakanlığında başladı.

Daha sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında İdare Müdürlüğü ve İşletme Müfettişliği Yıldırım, yedek subay olarak askerlik görevini tamamladıktan sonra sırasıyla, TOBB’de raportörlük, Kültür Bakanlığında Şube Müdürlüğü ve Başkan Yardımcılığı, Başbakanlık görevlendirmesiyle Yüksek Hakem Kurulunda, Başbakanlık Aile Araştırma Kurumu İdari ve Mali İşler Başkanlığı Personel Daire Başkanı olarak görev yaptı. Bu görevlerin ardından Refah-Yol hükümetinin kuruluşu ile beraber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Necati Çelik’in siyasi danışmanlığı görevini yürüttü. Mevcut 55. hükümet döneminde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında Bakanlık Müşaviri iken emekli oldu.
Kaynak: İHA