Tercan’da Kurtuluş Çoşkusu

Tercan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü coşku ile kutlandı.

Tercan’da Kurtuluş Çoşkusu
Kutlamalar Kaymakamlık önünde Atatürk büstüne çelenk sunulması ve ardından saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile başladı.

Atlı sporcularının cirit gösterileri ile devam eden kutlamalar kapalı spor salonunda devam etti.
Kutlamalara Kaymakam Osman Güven, İlçe Garnizon Komutanı Selami Gültekin, Belediye Başkanı, Mehmet Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ertan Demirci, Mercan Belediye Başkanı, Refahiye Belediye Başkanı, Kemah Belediye Başkanı ve birçok halkımız katıldı.

Belediye başkanı Mehmet Yılmaz yaptığı açıklamada, “Güzel ilçemiz 97 yıl önce emperyalist güçler tarafından işgal edilmişti. Gazi Mustafa Kemal Paşa silah arkadaşları ve Tercanlıların göstermiş olduğu bu direniş tarih boyunca bizlere şeref ve gurur tablosu olmuştur bu ebediyyende böyle devam edecektir bizlere bu gururu yaşatan o milli ruh bu millete tarih boyunca var oldu ve var olacaktır” dedi.

Spor salonundaki kutlamalara saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından İmam hatip ortaokulu Öğretmenlerinden Emrah Dağ ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu tiyatro gösterisi ile devam etti. Tiyatro gösterisi büyük bir beğeni ile alkışlanarak halkımızın ve misafirlerin beğenisini topladı. Gösterinin ardından Kaymakam Osman Güven, Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz ve Cumhuriyet Başsavcısı Garnizon Komutanı öğrencilere hediyeler vererek beraber resim çektirdiler.

Tiyatro gösterisinin ardından Halk Müziği sanatçılarından Filiz Kılıç ve Özcan Türe sahne aldı. Sanatçıların eşliğinde ilçe halkı sahneye çıkarak halaylar çektiler. İlçemizin kurtuluşu coşkuyla kutlanarak sanatçı Özcan Türe’nin halay müzikleri ile sona erdi.
Kaynak: İHA