Roman Vatandaşlar İlahi Söylüyorlar

Isparta Müftülüğü, Roman vatandaşlarla kaynaşma sağlanması ve İslami bilgilerin onlara öğretilmesi amacıyla yürütülen "Gelin Tanış Olalım Projesi" kapsamında; Karakavak, Zafer, Turan mahalleleri ile Eğirdir ilçesi Göktaş Mahallesi’ndeki Roman vatandaşlara yönelik sohbet programları gerçekleştiriyor.

Toplantılarda cami imamları tarafından dini bilgiler verildikten sonra Roman müzisyenler tarafından oluşturulan ilahi grubu tarafından ilahiler seslendiriliyor.

"İNŞALLAH O SEVİYEYE ULAŞIRIZ"
Kemanıyla ilahi söyleyen Sezai Sağlam, açılan Kur’an kursuna devam ederken hocaların tavsiyesi üzerine böyle bir çalışmaya girdiklerini belirterek, "Müzikteki yeteneğimizi tasavvufta kullanmayı hayal ettik. Bu hayallerimize ulaşmak için çalışmalara başladık. Daha güzel işlere imza atmak hedefindeyiz. Ne kadar çok çalışırsak, o kadar iyi işlere imza atarız. Tasavvuf müziğinini gerektiği gibi icra edilmesi önemli. İnşallah o seviyeye ulaşırız" dedi.

"İSLAM HİÇBİR ZAMAN ÖTEKİLEŞTİRMEYE GİRMEZ"
İl Müftüsü Galip Akın da yaptığı açıklamada "Gelin Tanış Olalım Projesi" ile Roman vatandaşlarla kaynaşmayı sağlamak, dini bilgiler konusunda eksikliklerini gidermek amacında olduklarını belirtti.

Romanların müziğe yetenekli olduklarını kaydeden Akın, yetenekli vatandaşlardan ilahi korosu kurmak istediklerini ifade etti.

İnsanların 'şu kesim', 'bu kesim' şeklinde dışlanmasının doğru olmadığını söyleyen Akın, "Biz her kesimden insanı aydınlatıyoruz. Bu proje kardeşlerimizi toplumla iç içe, barışık hale getirmek, onlarla kaynaşmayı sağlamak, onlarla toplumda daha güzel işler yapmak adına, yaptığımız bir iştir. Kapıları kıran, toplumu kucaklayan, onları da topluma kazandırma noktasında bir araya getirerek, bizim aynı gemi içinde yaşadığımızı hissettiren bir projedir. İslam hiç bir zaman ötekileştirmeye girmez" diye konuştu.

Kaynak: İHA