Köpek Dövüştürenleri Sosyal Medya Ele Verdi

Iğdır'da köpek dövüştüren ve görüntüleri sosyal medya üzerinden paylaştığı belirlenen kişiye, 2 bin 500 lira ceza verildi.

Alınan bilgiye göre, Iğdır'da köpek dövüşü yaptıran Ç.S. (31), dövüşlere ait görüntüleri sosyal medya üzerinden paylaştı. Paylaşımı gören bir hayvanseverin durumu Iğdır Valiliği'ne ihbar etmesi üzerine çalışma başlatıldı.
Iğdır Emniyet Müdürlüğü'nün yaptığı inceleme sonucunda, görüntüleri Ç.S'nin çektiği ve kendisinin de köpek dövüştürdüğü belirlendi.
Kaldığı adresin tespit edilmesi üzerine Ç.C'ye 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na muhalefet suçundan 2 bin 511 lira idari para cezası kesildi.
Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvanların korunması amacıyla sosyal medya üzerinden incelemelerin yapıldığını söyledi.

Vatandaşların da bu konuda duyarlılık göstermesi gerektiğini belirten Türkoğlu, "Böyle bir durumla karşılaşan herkes, bize başvursun. Gerekli incelemeyi ve yaptırımları yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Kanunda, hayvanları başka hayvanlarla dövüştürmek yasaktır. Bu suçu işleyen herkes cezasını çekecektir" dedi.

Kaynak: AA