Burhaniye'de Kadına Şiddete Tiyatrolu Tepki

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Bakırköy Gönüllü Çevreciler Sosyal Yardımlaşma Derneği Tiyatro Grubu Burhaniye Belediyesi katkılarıyla Reha Yurdakul salonunda kadına şiddeti konu alan “Ben Kadınım… Sen?” adlı oyun büyük ilgi gördü.

Burhaniye'de Kadına Şiddete Tiyatrolu Tepki
İstanbul’dan gelen ve tamamı gönüllü 30 kişilik bir kadrodan oluşan tiyatro ekibi, kadına şiddete dikkat çekmek amaçlı bir sığınma evinde değişik hayat öykülerinden derlenen hikâyeleri sergiledi.
Kocalarından şiddet görmüş kadınlar, töreye yenik düşmüş kadın hayatları, gibi hikâyeleri anlatan oyun, aynı zamanda müziklerle de desteklenmiş. 2 perde olarak oynanan oyunun ilk perdesinde kadınların hayatları işlenirken ikinci bölümünde mutlu sonlarla biten öyküler sergilendi. Kadına Şiddetle mücadele etmek gerektiğine karar vererek yola çıkan gönüllü oyuncular, öncelerde paneller düzenleyerek ya da broşürler dağıtarak farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını anlattı. Oyun koordinatörü Nermin Ar, bu aktivitelere ilgi olmadığını bunun için de bunu bir tiyatro ile anlatmaya karar verdiklerini açıkladı.

Belediye Başkanı Necdet Uysal da, son günlerde ülkenin derinden yaşadığı üzüntünün başka hayatlarda da devam etmemesi adına bu tür sosyal sorumluluk projelerine sonuna kadar destek vereceğini açıkladı.

Uysal“ Burhaniye Belediyesi olarak birbirinden değerli 30 gönüllü arkadaşımızın yaptığı bu çalışmaya canı yürekten katkı verdik. Analarımız, kardeşlerimiz, eşlerimiz olan kadınlarımıza yönelik şiddet hoş görülecek bir olgu değildir. Bu konu hakkında toplum bilinçlenmesi adına yapılacak her türlü etkinliğe açığız ve destek vermeye hazırız” dedi.

Oyuncuları kutlayan Belediye meclis Üyesi Sevda Padem de, hediye paketleri verdi.
Kaynak: İHA