Bu illerde okullar tatil edildi

Tüm yurt soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. Kar yağışı nedeniyle çok sayıda ilde bugün okullar tatil edildi.İstanbul'da da yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi.

Bu illerde okullar tatil edildi
İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, 'Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre; ilimizde kar yağışının yarın öğle saatlerine kadar yoğun bir şekilde devam etmesi ve kuvvetli don olayı beklenmektedir. Valiliğimizce öğrencilerimizin ulaşımda herhangi bir risk ve mağduriyetle karşılaşmamaları için anaokulu, ilkokul, ortaokul, liseler ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime 19 Şubat Perşembe günü de 1 (bir) gün ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel de idari izinli sayılacaktır' denildi

İŞTE YARIN TATİL OLAN İL VE İLÇELER
TOKAT

Tokat'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde okullar yarın tatil edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelindeki tüm okullarımızda perşembe günü eğitim öğretime ara verilmiştir" denildi. Ayrıca Tokat-Sivas karayolunda fırtına nedeniyle ağır vasıtaların geçişine izin verilmiyor.

KAYSERİ'DE İKİ GÜN TATİL

Kayseri Valiliği, kar yağışı nedeniyle okulların iki gün tatil olduğunu açıkladı. Şehir merkezinde kar yağışı ile birlikte kar kalınlığı 15 santimetreyi aştı. Yüksek kesimlerde ise kar kalınlığının 30 santimetreye kadar ulaştığı bildirildi. Kayseri'de dün öğleden sonra başlayan kar yağışı devam ediyor. Kar, hayatı olumsuz etkilerken, Valilik okulların bugün öğleden sonra ve 19 Şubat Perşembe günü de tam gün olarak tatil etti.

ORDU'DA BAZI İLÇELERDE BİR GÜN TATİL

Ordu'da gece boyu etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde ve mahallelerde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi. Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden sabah saatlerinde yapılan yazılı açıklamada, il genelinde gece boyu kar yağışının devam etmesi sebebiyle, Aybastı, Çamaş, İkizce, Kabataş, Kumru, Ulubey, Gürgentepe, Kabadüz ve Korgan ilçelerinin tamamında eğitime bugün ara verildiği belirtildi. Yapılan açıklamada ayrıca Akkuş, Fatsa, Çaybaşı, Gölköy ve Perşembe ilçe merkezilerinde eğitimin devam ettiği, taşımalı öğrencilere 1 gün izin verildiği, bu ilçelerde yer alan mahalle okullarında ise eğitime 1 gün ara verildiği kaydedildi. Ünye'ye bağlı Pelityatak Ortaokulu, Çatalca İlkokulu ve Yeşilyurt İlkokulu ve Yenikent Mahallesi'nde bulunan ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün daha ara verildiği açıklandı.

SAKARYA'DA MERKEZ İLÇELERDE BİR GÜN TATİL


Sakarya ve çevresinde gece geç saatlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle Sakarya merkez ilçelerde okullara 1 günlük tatil kararı verildi. Tatil kararının sabah saatlerinde alınması öğrencileri zor durumda bıraktı. Sakarya Valiliği, okullardaki kar tatiliyle ilgili kararı ilçe kaymakamlıklarına bırakınca okulların kar tatili kararı da geç geldi. Özellikle merkezinde etkili olan kar yağışı ardından Adapazarı, Akyazı, Arifiye, Erenler, Hendek, Karapürçek, Karasu, Sapanca Serdivan ve Söğütlü ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda bugün için tatil kararı alındı. Ferizli, Kocaali Geyve. ilçelerinde sadece taşımalı sistemle eğitim yapan okullar için tatil kararı verilirken, Taraklı ve Kaynarca İlçesi'nde eğitime devam edilecek.

BİTLİS'DE TATVAN VE HİZAN'DA BİR GÜN TATİL


Bitlis'te yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ile Tatvan ve Hizan'da ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildi. Bitlis'te kar kalınlığının kent merkezinde 10, yüksek kesimlerde ise 50 santimetreye kadar ulaştığı belirtildi.

KOCAELİ'NDE BİR GÜN TATİL


Kocaeli'nde de kar sebebiyle kent genelinde okullar bir gün tatil edilirken kent merkezinde kar kalınlığı yaklaşık 10 santimi buldu.

NEVŞEHİR'DE İL GENELİNDE BİR GÜN TATİL


Nevşehir'de hava sıcaklığı eksi 6 dereceye kadar düşerken il genelinde okullar bir gün tatil edildi.

MERSİN'İN GÜLNAR İLÇESİNDE BİR GÜN TATİL

Mersin'in Gülnar ilçesinde, kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

ANTALYA'DA BİR GÜN TATİL


Antalya'nın Akseki İlçesi'nde gece başlayan şiddetli kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Akseki- Seydişehir karayolunda ulaşımda aksamalar meydana geldiği belirtildi.

NİĞDE'DE BİR GÜN TATİL


Niğde'de kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Niğde il genelinde yoğun kar yağışı nedeniyle 18 Şubat Çarşamba günü (bugün) ilk, orta ve liselerde okullar 1 gün tatil edildi.

BOLU


Bolu'da kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yarın il genelinde okullar tatil edildi. Bolu Valiliği akşam saatlerinde kar yağışının başlaması ve buzlanma nedeniyle yarın il genelindeki ilk ve orta dereceli okulları bir gün süreyle tatil etti.

YOZGAT


Yozgat'ta yoğun kar yağışının devam etmesi nedeniyle bugün eğitime ara verilen ilk ve orta dereceli okullarda tatil bir gün uzatıldı.Yozgat Valiliği ile İl Mili Eğitim Müdürlüğü'nce yapılan değerlendirme toplantısı sonucu Yozgat merkez ve Sorgun ilçesinde okulların yarın (perşembe) tatil edilmesini kararlaştırıldı.

KARAMAN


Karaman'da yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle kent merkezinde yarın okullar tatil edildi.Karaman'da 2 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı, kent merkezinde yaşamı olumsuz etkiliyor.Karaman Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle, kent merkezindeki okullarda eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi.

SAMSUN


Samsun'da etkili kar yağışı sebebiyle il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın da ara verilecek.Samsun Valiliğinin açıklamasında, kentte iki gündür etkisini sürdüren kar yağışı dolayısıyla il genelinde eğitim öğretim faaliyetinde bulunan ilk ve orta dereceli okulların 19 Şubat Perşembe günü tatil edildiği belirtildi.

ÇORUM


Çorum'da etkili olan kar yağışı nedeniyle, Bayat ve Kargı ilçeleri dışında il genelindeki tüm okullarda yarından itibaren 2 gün eğitime ara verildi.
Çorum Valiliği'nden yapılan açıklamada, Çorum'da kar yağışı sonucunda meydana gelen olumsuz hava şartları nedeniyle Kargı ve Bayat ilçeleri dışında il genelindeki tüm okulların 19 ve 20 Şubat tarihlerinde tatil edildiği, ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personele de iki gün süreyle idari izin verildiği bildirildi.

ADANA


Adana'nın Aladağ ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

Aladağ Kaymakamlığından yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve elverişsiz hava koşulları nedeniyle ilçe merkezinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 19 Şubat Perşembe ara verildiği bildirildi.

BURSA


Bursa'da kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Bursa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kent merkezi ve tüm ilçelerde yoğun kar yağışının devam etmesi ve buzlanma nedeniyle anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerin 19 Şubat Perşembe tatil edildiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca, kamuda çalışan hamile ve engellilerin de aynı gün idari izinli sayılacağı belirtildi.

KIRŞEHİR


Kırşehir'de olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime yarın ara verildi.

Kırşehir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, meteorolojik tahminler çerçevesinde il genelinde devam eden kar yağışının yarın da etkisini sürdüreceği, hava sıcaklığında yaşanacak aşırı düşüşe bağlı olarak kuvvetli buzlanma ve don olayının artmasının beklendiği belirtildi.

Açıklamada, bu nedenle il genelindeki tüm okullarda eğitim ve öğretime 19 Şubat Perşembe ara verildiği kaydedildi.

Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelden hamile ve engelli olanların da aynı tarihte idari izinli sayılmalarının uygun görüldüğü ifade edildi.

BALIKESİR


Balıkesir'in Dursunbey, Susurluk, Manyas, Sındırgı ve Kepsut ilçelerinde yarın eğitime ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kar yağışı ve fırtınanın ulaşımda aksamalara yol açması nedeniyle Dursunbey, Susurluk, Manyas, Sındırgı ve Kepsut'ta tüm ilk ve orta dereceli okullarda 19 Şubat Perşembe eğitime ara verildi.

Merkez Karesi ve Altıeylül ilçelerinde ise taşımalı eğitim yapılan, birleştirilmiş sınıfların da aralarında bulunduğu tüm köy okulları ve ilçe merkezine taşımalı eğitim kapsamında gelen ilk ve orta dereceli okullar ve tüm özel eğitim kurumları da tatil edildi. Bigadiç'te ise taşımalı sistemle eğitim verilen kurumlarda eğitime ara verildi.

SİVAS


Sivas'ın Suşehri ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Suşehri Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı karar gereği ilçe ve köylerde 19 Şubat Perşembe anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime ara verildiği belirtildi.

BARTIN


Bartın'da, kar yağışı nedeniyle Ulus ilçesi dışındaki yerlerde eğitime yarın ara verileceğini bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il merkezi, merkez ilçe, Amasra ve Kurucaşile ilçelerindeki tüm ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim ve öğretime 19 Şubat Perşembe ara verileceğini söyledi.

KONYA


Konya'da, yoğun kar yağışı nedeniyle bazı yerlerde okular yarın tatil edildi.

Konya Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kış şartları nedeniyle Çumra, Güneysınır, Halkapınar, Bozkır, Karapınar, Emirgazi, Hadim, Taşkent, Ereğli, Akşehir, Yunak, Kadınhanı, Akören, Doğanhisar, Derbent, Tuzlukçu, Seydişehir ve Ilgın ilçelerinde ilk ve orta dereceli okulların 19 Şubat Perşembe tatil edildiği belirtildi.

Ayrıca, merkez Selçuklu ilçesine bağlı taşıma merkezi olan Tepekent, Başarakavak, Sızma, Aşağı ve Yukarı Pınarbaşı ilk ve ortaokulları, merkez Karatay ilçesine bağlı taşıma merkezi olan Kızören, Yağlıbayat ilk ve ortaokullarının yarın tatil edildiği ifade edildi.

Açıklamada, kamu görevlisi engelli, hamile ve malul gazilerin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

YALOVA


Yalova'da kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kent merkezi ve tüm ilçelerde yoğun kar yağışının devam etmesi ve buzlanma nedeniyle anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerin 19 Şubat Perşembe tatil edildiği bildirildi.

KASTAMONU


Kastamonu'da yoğun kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verildi.

Alınan bilgiye göre, kent merkezi ve bağlı köylerdeki tüm okullar ile Bozkurt ilçesindeki taşımalı sistem kapsamındaki okullarda eğitime 19 Şubat Perşembe ara verildi.

Aynı gün, kent merkezindeki resmi kurumlarda çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılması kararlaştırıldı.