Başkan Yavaş, Karla Mücadele İçin Sahaya İndi

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, kar çalışmalarını yerinde inceledi.

Başkan Yavaş, Karla Mücadele İçin Sahaya İndi

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde etkisini gösteren kar yağışında Belediye personeli vatandaşların mağdur olmaması için özverili şekilde çalıştı. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, daha önce yağan kar yağışında olduğu gibi yine personelin çalışmalarını yerinde takip ederek ulaşım yollarının bir an önce açılması için ekipleri yönlendirdi. Sındırgı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler bir yandan yollarda kar küreme çalışmalarına devam ederken bir yandan da tuzlama çalışması yaparak yolların kapanmasını engelledi. Sındırgı-Akhisar yolunda mahsur kalan vatandaşlara ise Sındırgı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından sıcak çay ve kumanya ikramı yapıldı.
Belediye personeli tarafından kırsal mahallelerin yolları açılmasını takip eden Başkan Yavaş, "Sındırgımız bu yıl Türkiye’nin çoğu yerinde olduğu gibi karla ciddi manada imtihan verdi. Yolda kalanlara özellikle gıda yardımı olun veya bunların ulaştırılması konusunda olsun ciddi manada emek sarf edildi. İnsanlarımız şunu bilecekler ki belediye personeli normal zamanlarda çalışma prensibine göre konuşlandırılmış durumda. Tabi afet durumlarına ise aynı anda 74 tane mahallesi olan Sındırgı'da tamamında aynı işlemler isteniyor. Hatta insanlarımız kendi görev ve sorumlulukları arasındaki işlerde dahi belediye personelinden bekliyor. Bu konularda herkese yetişmek mümkün olmuyor. Çok şükür olsun herhangi bir can kaybı olmadan bu iki kar yağışı ve arkasından geçtiğimiz günlerde yaşanan ciddi bir lodos olanla mücadeleyi maddi hasarlarla atlattı. Bizler bunu Rabbimizin bereketi olarak görüyoruz. Barajımız bugün yüzde 100’e yakın doluluk oranına ulaştı. Bu da ciddi manada 3-5 yıldır kurak geçen mevsimin daha iyi geçmesi anlamına geliyor” dedi
BAŞKANDAN MAĞDUR VATANDAŞLARA MÜJDE
Başkan Yavaş ilk kar yağışı ve sonrasında etkisini gösteren şiddetli lodosta mağdur onla vatandaşlara da müjdeli haber verdi. Başbakanlık Afet Fonundan Balıkesir’e 6 Milyon Lira para aktarıldığını ve bu paranın 905 bin lirasının Sındırgı’ya ayrıldığını ifade eden Başkan Yavaş, "Geçenlerde Ankara’da yaptığımız temaslar neticesinde kar yağışının görüldüğü Sındırgı, Bigadiç, Kepsut, Dursunbey ve İvrindi gibi ilçelere toplam Başbakanlık Afet Fonundan 6 milyon lira para aktarımı yapıldı. Ve bunun 905 bin lirası Sındırgı'ya aktarıldı. Şuanda da Belediyemiz, Kaymakamlığımız ve İlçe Tarım Müdürlüğümüz organizesinde bir ekip kuruldu ve bu hasar tespitleri yapılıp bunlara göre bu 905 bin liranın paylaşımı adil şekilde yapılacak. Allah bereketiyle getirsin. İnşallah bir daha böyle can kaybına sebebiyet verecek bir durum olmadan bu badireler atlatılır. Bereket olsun, yağsın ki insanlar da yarın mahsullerini çok rahat şekilde alabilsinler. Biz bu konuda çalışmaya gayret etmeye hazırız. Sındırgımızda bu çalışmaları başarılı bir şekilde sonlandırırız. Gece dahi uyumayan bir iki saatlik uykuyla tekrar aracın başına geçen personelimizi kutluyorum. Allah beterinden saklasın” dedi.

Kaynak: İHA