Sivas’ta Eylemlerini Sürdüren İşçilere Polis Müdahale Etti

Sivas’ta maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylemlerini sürdüren Demir Çelik İşletmeleri Anonim Şirketi’nde (SİDEMİR) çalışan işçiler yürüyüş yapmak isteyince polis müdahale etti.


Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan yaklaşık 200 kişilik işçi grubu 3 aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle gerçekleştirdikleri eylemleri bugün de sürdürdü. İki haftadır meydanda toplanarak seslerini duyurmak isteyen işçiler taşıdıkları pankartlarla çeşitli sloganlar atarak maaş eylemine devam etti.

İşçiler adına konuşan Yılmaz Çetin maaşlarını alamadıkları için çok zor durumda olduklarını belirterek, ”Uzun süredir çocuklarımızın ve ailelerimizin ihtiyacı olan temel gıda maddelerini evimize götüremiyoruz. Doğalgaz, elektrik faturalarımız ödenemiyor. Isınma sorunumuz giderilemiyor. Bu nedenle hastalıklar baş göstermeye başlamıştır. Birçok arkadaşımız ev kiralarını ödeyemediğinden dolayı evsiz kalma durumuyla karşı karşıyadır. Bankalara olan kredi kartları borçlarından dolayı hacizler gelmektedir. Bu mağduriyetin bir an önce giderilmesi için Sivas halkından destek bekliyoruz. Sivas Demir Çelik emekçileri olarak yardım kampanyası düzenleyeceğiz” dedi.

Konuşmanın ardından bir süre daha kent meydanında bekleyen işçiler daha sonra İstasyon Caddesi’nde yürümek istedi. Yürüyüşe geçen işçilere çevik kuvvet polisleri müdahale ederek önlerine barikat kurdu. Yürüyüşe izin vermeyen çevik kuvvet polisleriyle işçiler arasında arbede yaşandı. Ortamın sakinleşmesinin ardından polis ekipleri işçileri taşkınlık yapmamaları konusunda uyardı. İşçilerin, İstasyon Caddesi’nde yürümesine izin verilmesinin ardından yürüyüşe geçen işçiler daha sonra kent meydanına dönerek burada okudukları İstiklal Marşı’nın ardından dağıldı.

İşçiler ile polislerin arasında yaşanan arbedeyi vatandaşların meraklı bakışlarla seyretmesi ve cep telefonları kaydetmesi dikkat çekti

Kaynak: İHA