Pınarbaşı’nda Besi Sığırcılığı Kursu Açıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü tarafından Pınarbaşı ilçesinde besi sığırcılığı kursu açıldı.

Pınarbaşı’nda Besi Sığırcılığı Kursu Açıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından müşterek düzenlenen besi sığırcılığı kursu kapsamında, protokol imzalandı. 80 saat sürecek olan Besi Sığırcılığı kursu, Pınarbaşı Şehit Ramazan Akkaya İlköğretim Okulu konferans salonunda düzenlendi.

Kursta, İlçe Müdürü Veteriner Hekim Yeşim Yonsul ve Veteriner Hekim Mehmet Aydın eğitmenlik yaptı. Kurs sonucunda Pınarbaşı ilçesine bağlı Karafasıl Köyünde çiftçilere ait işletmede uygulamalı eğitim verildi ve kurs bitimini takiben, İlçe Müdürlüğü bünyesinde yapılan değerlendirme sınavında başarılı olan çiftçilere sertifika verildi.

PINARBAŞI İLÇESİNDE CEVİZLER TOPRAKLA BULUŞUYOR
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından “Kastamonu Ceviz Yetiştiriciliğine Geliştirme Projesi” kapsamında temin edilen bin 950 adet 1. boy ceviz fidanı, toprakla buluşturuldu.

Ceviz dağıtım programına, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yeşim Yonsul, Ziraat Mühendisleri Ebru Gürbüz ile Lokman Ertaş ve çiftçiler katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yeşim Yonsul, “Çiftçilere, 450 adet Şebin, 80 adet Bilecik, 300 adet Kaman-1, 120 adet Fernette ve 1000 adet Fernor çeşitleri olmak üzere toplam bin 950 adet ceviz fidanının dikilmek üzere hak sahiplerine dağıttık. Bu fidanların usulüne uygun bir şekilde dikilmesi gerekiyor. Ayrıca Müdürlüğümüz, yıl boyu kontrollerini düzenli bir şekilde yapacaktır. Bu tür çalışmalarımız, bundan sonrada devam edecektir” dedi.

Kaynak: İHA