İngiliz ZEK!

Zekeriya Öz, emirleri Fethullah Gülen'den aldı. Ergenekon davasını başlattı. 17 Aralık darbe girişimine imza attı. Foyası ortaya çıkınca İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye 3 maymunu oynadı!

İngiliz ZEK!
İngiliz ZEK!
TÜRKİYE, Zekeriya Öz'ü, "paralel savcı" olarak tanıdı! Cemaatin emriyle Ümraniye'de bir gecekonduda ele geçirilen el bombaları ile başlayan ve dalga dalga yayılan Ergenekon operasyonlarının talimatını verdi. Kumpaslarla adil yargılamaya gölge düşürdü. Foyası ise 17-25 Aralık darbe girişiminde deşifre edildi. Fethullah Gülen'in talimatıyla hükümeti devirmeye yönelik operasyonlara imza atan Zekeriya Öz, Dubai'de yaptığı beleş tatilin faturasını ise gösteremedi! 17 Aralık'ın ardından Bolu'ya düz savcı olarak atandıktan sonra görevden uzaklaştırıldı. '

TESADÜF' DEDİ

Paralel savcı Öz, "3 maymunu oynamak için" İngiliz yayın kuruluşu BBC'yi seçti. İlk röportajını BBC'ye verdi. Ancak sorular ve cevaplar, okuyucuları gülmekten kırdı geçirdi. Çünkü BBC, Savcı Öz'e kumpası ve Dubai tatilini sormaktan çekindi. Zekeriya Öz, BBC'ye hükümeti kötüledi. Cemaatin daha önceden planladığı iddia edilen Ergenekon davasıyla ilgili cevabı ise "Şaka gibi" dedirtti. Öz, "Ergenekon davası nasıl başladı" yönündeki soruya, "Bombalar bulunduğunda Ergenekon veya herhangi bir şey yoktu. Ergenekon soruşturması bana tesadüfen geldi. Dosyanın UYAP sisteminden bana verildiğini öğrendim. Bu soruşturmanın tesadüfen bana geldiği dönem, Beşiktaş'taki görevimde üçüncü yılımı doldurduğum için tayinimi beklediğim bir dönemdi. Ümraniye'de 28 tane el bombasının bulunduğunu ise radyodan duyduk" yanıtını verdi.

BAY SIZINTI!
Zekeriya Öz, Ergenekon ve Oda TV davaları sürecinde gizli kalması gereken belgelerin cemaatin yayın organlarına sızdırılmasıyla ilgili ise "Sızıntılarla ilgili 200 suç duyurusu yaptığımı hatırlıyorum" ifadesini kullandı. BBC'nin Öz'e beleş Dubai tatilini, kumpasları ve hükümete yönelik hakaret tweetlerini sormaması ise "röportajın ardındaki karanlık odakları" gözler önüne serdi.