Hitit, Genel Cerrahide Çıtayı Yükseltti

Çorum Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, genel cerrahide alanında hizmet çıtasını yükseltmeye devam ediyor.

Hitit, Genel Cerrahide Çıtayı Yükseltti

Sağlık Bakanlığı ve Hitit Üniversitesi arasında 2012 yılında yapılan ortak kullanım anlaşmasının ardından sağlık hizmetlerinde her geçen yıl ivme kazanan ve kadrosunu alanında uzman hekimlerle güçlendiren Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bölgedeki illerin yanı sıra büyükşehirlerde yaşayan insanlar tarafından da sağlık hizmetlerinde tercih edilen bir sağlık kurumu haline geldi.

Geçtiğimiz yıl Prof. Dr. Mete Dolapçı başkanlığında kurulan Prof. Dr. Faruk Coşkun, Prof. Dr. Çınar Yastı, Yrd. Doç. Dr. Musa Zorlu, Yrd. Doç. Dr. Tayfun Şahiner, Opr. Dr. Bülent Öztürk, Opr. Dr. Tahir Mantı, Opr. Dr. Suat Hayri Kağızman, Opr. Dr. Adnan Özarslan, Opr. Dr. Musa Türkmen, Opr. Dr. Sinan Aydın ve Dr. Mesut Bala’nın görev yaptığı genel cerrahi kliniğinde bugüne kadar bir çok ilke imza atıldı.

Klinikte bir yılda 4 bin 500 ameliyat gerçekleştirilirken il dışı sevklerin önüne geçildi, bu sayede hasta ve hasta yakınlarının il dışı sevklerde yaşadıkları mağduriyetler sona erdi.

Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetici Yrd. Doç. Sinan Zehir, klinikte küçük, orta ve büyük özellikte olmak üzere bir yıl içerisinde 4 bin 500 ameliyat yapıldığını açıkladı.

Zehir, rutin olarak fıtık, safra kesesi, ve safra yolları, tiroid, plonidal sinus, hemeroid, perianal fissür ve fistül ameliyatlarının yanı sıra acil durumdaki hastalara da müdahaleler gerçekleştirildiğini söyledi.

Bu ameliyatlar içinde önceden hastanede rutin yapılmayan bir çok ameliyatında yapılmaya başladığını açıklayan Zehir, klinikte 52 kolon ve rektum (kalın barsak) kanseri, 38 mide kanseri, 29 meme kanseri, 31 triod kanseri ve boyun diseksiyonu, 7 pankreas kanseri, 7 paratiroid adenomu, 5 karaciğer tümörü, 4 böbreküstü bezi tümörü hastasının ameliyat edilerek sağlığına kavuşturulduğunu ayrıca klinikte laparaskopik (kapalı) fıtık operasyonlarının da başarı ile yapıldığını ifade etti.

Genel cerrahi kliniğine acil şartlarda başvuran ve operasyonu gereken hastalardan hiçbirisinin sevk edilmediğini, gereken her türlü operasyonun başarı ile gerçekleştirilerek hastaların sağlığına kavuşturulduğunu dile getiren Zehir, kliniğe çevre illerden çok sayıda hasta kabul edildiğini kaydetti.

Klinik bünyesinde endoskopi ve kolonoskopi bölümünün kurulduğunu ve faaliyetlerine başladığını anlatan Zehir, “Bu bölümde hem klinikteki yatan hasta hem de poliklinik hastalarına hizmet verilerek tanıları konmakta ve tedavi planlanmaktadır. Prof. Dr. Mete Dolapçı sorumluluğunda kurulan meme polikliniğinde, meme şikayeti ile hastanemize başvuran tüm hastalarımız için gerekli tetkik ve tedaviler yapmaktadır. Prof. Dr. Faruk Coşkun sorumluluğunda kurulan nutrisyon ekibi sayesinde hastanede yatan tüm hastalarımızın beslenmesi düzenlenmekte bu sayede daha erken iyileşmeleri ve hayata katılmaları sağlanmaktadır. Yeni diyabetik ayak polikliniğinde de 200 yakın hastanın diyabet nedeniyle ayağında oluşmuş enfekte yaralar tedavi edilerek hastaların ayakları ampute edilmekten kurtarılmıştır. Büyük bir özveriyle çalışan personelimiz ve bu hizmetlerin Çorum’a kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı da, Çorum’da verilen sağlık hizmetlerinin her geçen gün ivme kazanmasıyla birlikte, yıllardır yaşadıkları şehirlerde tıp fakültesi bulunan insanların dahi sağlık hizmetinde Çorum’u tercih etmeye başladığını söyledi.

Tıp Fakültesi’nin kuruluş çalışmalarının büyük bir oranda tamamlandığını anlatan Prof. Dr. Dolapçı, bu yıl YÖK’e başvurarak 2016-2017 eğitim-öğretim yılından itibaren fakülteye öğrenci alımına başlayacaklarını belirtti.

Genel Cerrahi kliniğinde gerçekleştirilen ameliyatlarda hiçbir can kaybının olmadığını dile getiren Prof. Dr. Dolapçı, ayrıca zamanında yapılan tetkik ve tedavilerle de amputelerin önüne geçildiğini dile getirdi.

Basın toplantısının ardından Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ömer Sobacı, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı ve Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetici Yrd. Doç. Sinan Zehir, geçtiğimiz günlerde karaciğer ameliyatı olan Asiye Eser (57) adlı hastayı ziyaret etti.

Çorum’da yapılan karaciğer ameliyatının ardından sağlığına kavuştuğunu dile getiren Eser, “Büyükşehirlerde gitmediğim doktor kalmadı. Ancak karaciger kanseri olduğum için kimse risk alıp ameliyatımı yapamadı. Sürekli sağlık problemlerim vardı. Burada yapılan ameliyatla sağlığıma kavuştum, herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA